صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۵۷۸۶۱
تاریخ انتشار : ۱۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۴

کتاب «بررسی تاریخی چالش‌های فراروی متکلمان امامیه با تکیه بر مسئله تقریب مذاهب» از سوی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه منتشر شد.

به گزارش ایکنا، گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه کتاب چالش‌های فراروی متکلمان امامیه با تکیه بر مسئله تقریب مذاهب را منتشر کرد. 
 
در بخشی از این کتاب می‌خوانیم: قدرت‌یابی ترکان در قرون 5 تا 7 هجری در ایران و عراق و ائتلاف نیروهای سیاسی مذهبیِ اهل‌سنت (سلطنت و خلافت)، به‌ویژه در عصر تسلط ترکان غزنوی و سپس سلجوقی، موجب رشد نفوذ حدیث‌گرایانِ سنی‌مذهب شد. همچنین در اثر تعصبات و منازعات فرقه‌ای، رشد مراکز علمی تک‌فرقه‌ای و حکومتی، جموداندیشی و خردستیزی، متکلمان شیعه امامیه در تبیین و دفاع از عقاید و اندیشه‌های شیعه با چالش‌هایی مواجه شدند که زمینه‌ساز کاهش تفاهم مذهبی و تشدید تنش‌های مذهبی بود.
 
از این‌رو، متکلمان شیعه کوشیدند از طریق طرح مشترکات دینی و اجتناب از منازعات فرقه‌ای، همکاری با نهادهای سیاسی و فعالیت فرهنگی، اعتدال و تسامح در مقابل تعصب مراکز علمی عصر، مقابله با خردستیزی و جزم‌اندیشی اهل‌سنت، تقیه، هجرت، دعوت به جدال احسن و آشکارساختن تفاوت شیعه امامی با دیگر انشعابات تشیع‌، فضایی باز و عاری از خشونت مذهبی برای تبیین و دفاع از عقاید شیعه و ایجاد زمینه تقریب به‌وجود آورند.
 
یادآور می‌شود، این کتاب در 181 صفحه در زمستان 99 در گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و به قلم پروین اصغری، محمد علی چلونگر و علی‌اکبر عباسی نگاشته شده است. علاقه‌مندان می‌توانند برای مشاهده اطلاعات یا سفارش کتاب به نشانی http://rihu.ac.ir/fa/book/37333 مراجعه کنند. همچنین فایل 30 صفحه اول کتاب به طور رایگان قابل دانلود است.
انتهای پیام