صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۶۱۶۵۷
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۸
استاد حوزه علمیه تبیین کرد:

استاد حوزه علمیه قم بهترین عمل صالح را در روزگار غیبت ولی خدا، خدمت به جمهوری اسلامی دانست و تصریح کرد: دوست داشتن و خدمت به رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان نائب امام زمان (عج) نیز در همین راستا مهم و اساسی است.

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا عابدینی، استاد حوزه علمیه بامداد امروز و در مراسم إحیای شب نیمه شعبان در مسجد مقدس جمکران با اشاره به ابعاد انجام اعمال صالح برای انسان بیان کرد: انجام عمل صالح گاهی با نگاه انجام گسسته این اعمال به صورت فرد به فرد و بدون تأثیر در دیگران صورت می‌گیرد، اما قطعا می‌توان منظر دقیق‌تر انجام عمل صالح را در انجام پیوسته اعمال صالح دید.

وی در این باره توضیح داد: از این منظر، اعمال صالح همه صالحان به صورت پیوسته، نه تنها سبب اعتلای خود فرد انجام‌دهنده عمل صالح می‌شود، بلکه می‌تواند در اعمال همه گذشتگان و حتی همه آیندگان نیز تأثیر بگذارد و از این رو آثار از دست دادن حتی یک عمل صالح از این منظر، قابل شمارش و احصا نخواهد بود.

استاد حوزه‌های علمیه منظر والاتر بررسی و توجه به اعمال صالح را، ارتباط با روح عالَم و حقیقت هستی یعنی ولی الهی (ع) دانست و تأکید کرد: از این منظر متعالی، چنگ زدن به هر عمل صالح به منزله تمسّک به ولی خداست و از این رو در هر عمل صالح، ظهور و بروز ولی خدا و امام معصوم (ع) دیده می‌شود.

وی اضافه کرد: بر همین اساس است که حقیقت عمل صالح را می‌توان حقیقت امام معصوم (ع) عنوان کرد و وقتی با عنوان «اباصالح» برای امام زمان (عج) مواجه می‌شویم، می‌توانیم ایشان را به معنای پدر هر فرد انجام دهنده عمل صالح معرفی کنیم.

عابدینی همچنین با اشاره به آیه مبارکه «مَن کان یرجو لقاء ربّه فلیعمل عملا صالحا» خاطرنشان کرد: برداشت نخست از این آیه مبارکه آن است که عمل صالح مقدمه لقا پروردگار خواهد بود، اما برداشت دیگر می‌تواند این باشد که عمل صالح، خودِ لقا رب و رسیدن به آن رتبه و مقام است.

وی ادامه داد: بنابراین کسی که می‌خواهد منتظر واقعی و حقیقی امام عصر (عج) به عنوان ولیّ خدا باشد باید عامل به أعمال صالح باشد و به بیان دیگر فرج ما در تمسک به اعمال صالح است، چراکه انجام هر عمل صالح می‌تواند به معنای دیدار با امام عصر (عج) باشد.

استاد حوزه علمیه قم در عین حال اذعان کرد: از این منظر، امام زمان (عج) در لحظه لحظه زندگی صالحان به عنوان انجام دهندگان اعمال صالح حضور دارند و آن گاه این افراد صالح به کسانی تبدیل خواهند شد که می‌توانند مانند یک آینه، امام زمان خود را به دیگران نشان دهند، ضمن آن که در این دیدگاه، انجام عمل صالح در دوران غیبت، ولی خدا و امام معصوم (ع) برتر از انجام آن در دوران حضور است.

وی با تأکید بر اینکه بهترین عمل صالح در روزگار امروز، خدمت به جمهوری اسلامی است بیان کرد: از آن جا که مؤمنان و صالحان حول محور جمهوری اسلامی جمع شده‌اند تا به کمال خود یعنی بسترسازی برای ظهور منجی عالم بشریت دست یابند، بنابراین خدمت به جمهوری اسلامی را می‌توان برترین عمل صالح در روزگار امروز معرفی کرد. در عین حال دوست داشتن و خدمت به رهبری نظام جمهوری اسلامی به عنوان نایب عام امام زمان (عج) نیز در همین راستا مهم و اساسی ارزیابی می‌شود و بر مؤمنان و صالحان است تا به این مهم نیز توجه ویژه داشته باشند.

انتهای پیام