صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۶۲۶۹۸
تاریخ انتشار : ۱۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۲۲:۲۵

راه‌اندازی رژه تابوت‌های فراعنه مصر از سوی رئیس‌جمهور مصر با انتقاد محافل دینی این کشور روبرو شده است. یک جامعه‌شناس مصری می‌گوید قرآن فرعون را مظهر شر معرفی می‌کند.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از تی آر تی، عبدالفتاح سیسی، رئیس‌جمهور مصر روز گذشته در میان تدابیر شدید امنیتی، نظاره‌گر رژه فراعنه در سطح شهر قاهره بود. 

با این حال، این نمایش میلیون دلاری فقط یک تبلیغ توریستی برای دنیای خارج نبود، بلکه در آن 22 فرعون مصر به یک موزه تازه افتتاح شده، منتقل شدند. گوینده مصری در حالی که «رژه طلایی فراعنه» در حال انجام بود، می‌گفت: تمدن مصر باستان پیشگام تمدن بشری بود. اساس آن علم، دانش و ایمان بود. مصر بزرگ با بزرگترین تمدن که هدیه به بشریت بود. 

دولت‌های پیشین مصر نیز از تاریخ فراعنه این کشور برای تهییج احساسات ملی‌گرایانه استفاده کرده‌اند. با این حال، این اقدام با ماهیت اسلامی عربی این کشور که نفوذ قدرتمندی بر هویت مردم مصر دارد، در تناقض است. 

عمرو علی، جامعه‌شناس متخصص جهان عرب می‌گوید: مصریان ظلم فراعنه را از روی منبر مساجد و کلیساها محکوم خواهد کرد. وی افزود: دیدگاه‌های کتاب مقدس و قرآن، فراعنه را به عنوان مظهر شر معرفی می‌کنند.

وی ادامه داد: مصر معاصر در جستجوی هویت، مدرنیته و ملت‌سازی هنوز نتوانسته است تناقضات استفاده از فراعنه را در دو طیف دینی و ملی‌گرا از بین ببرد. حسنی مبارک، دیکتاتور رئیس‌جمهور پیشین مصر، پس از اعتراضات گسترده که به سقوط حکومت وی منجر شد، همواره با فراعنه مقایسه می‌شد.

انتهای پیام