صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۷۰۶۱۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۲

مسجد «البیعه» مسجدی بدون سقف در نزدیکی مشاعر مقدسه عربستان است که یادآور نخستین بیعت در صدر اسلام به شمار می‌رود.  

به گزارش ایکنا؛ به نقل از سی ان ان عربی، زائرانی که در موسم حج در حال عبور به منطقه جمرات هستند، در فاصله 500 متری جمره بزرگ با مسجد «البیعه» روبرو می‌شوند که از اهمیت تاریخی بسیاری برخوردار است.
 
این مسجد در نزدیکی ناحیه شمالی منا و در دامنه جنوبی کوه «ثبیر»، مشرف به دره‌ای معروف به «دره انصار» یا «دره بیعت»‌ قرار دارد.  
 
تاریخ ساخت این مسجد به سال 144 هجری قمری باز می‌گردد. ابوجعفر المنصور، خلیفه عباسی در آن زمان، برای ماندگاری خاطره بیعت بزرگی که در آن محل اتفاق افتاده بود، این مسجد را بنا کرد.
 
این مسجد همچنان وضعیت قدیمی و کتیبه‌های تاریخی خود را حفظ کرده است و کتیبه‌ای در آن قرار دارد که روی آن تاریخ ساخت مسجد نوشته شده است.
 
مسجد البیعه شامل مصلایی بدون سقف و یک محراب است و یک حیاط بزرگ در داخل این مسجد وجود دارد. این مسجد به دلیل اینکه پشت کوه واقع است از دیدگان مخفی بود اما پس از توسعه جدید منطقه جمرات و صاف کردن کوه در جریان پروژه توسعه مشعر الحرام برای ایجاد مسیر جدید عبور حجاج پیاده و اتوبوس‌ها، برای بازدیدکنندگان آشکار شد.
 
گفتنی است؛ در سال دوازدهم بعثت پیامبر (621 میلادی) در مکان این مسجد بیعتی به نام بیعت عقبه اول اتفاق افتاد که 12 نفر از اعضای قبیله‌های اوس و خزرج از مدینه در این محل بیعت کردند و در سال سیزدهم بعثت (622 میلادی) نیز بیعت عقبه دوم در این مکان رخ داد.
 
در بیعت عقبه دوم که به بیعت عقبه بزرگ نیز مشهور است، 73 نفر از مردان و دو نفر از زنان اهل مدینه حضور داشتند. از این رو ابوجعفر المنصور در سال 144 هجری قمری (761 میلادی) مسجدی در این مکان احداث کرد و در لوحی که هنوز هم بر دیوار خارجی مسجد موجود است، تاریخ ساخت این مسجد را درج کرد.
 
 
 
 
 
انتهای پیام
نظرات بینندگان
صالح زاده نعیم
|
|
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۳/۰۳/۲۸
الحمدالله رب العالمین
از زحمات شما سپاس گزارم