وی افزود: آیه اشاره دارد که پیروان یهود و مسیح با تحریف کتاب خدا و افترابستن به خداوند و فرزندخواندن عیسی و عزیر برای خداوند به شرک افتادهاید در حالی که ابراهیم مشرک نبود؛ حنیف به معنای جاده و مسیر مستقیم و صحیحی است که هیچ انحراف و کژی در آن نیست. یهود و نصارا دنبال انحصارطلبی بودند تا مسلمین را هم به آئین خود جذب کنند. مسلمین با کمال انصاف و عدالت میگفتند دین یهود و مسیح درست است ولی علمای این ادیان باعث تحریف در تورات و انجیل شدند.
آیتالله فقیهی بیان کرد: اسلام تورات و انجیل واقعی را پذیرفته است ولی وقتی تحریف شدند بخش تحریف شده را نمیپذیرد و کسانی که معتقد به تحریفات هستند مشرک هستند؛ اینکه شما خود را ابناءالله بدانید شرک است. یکی از نکاتی که میتوان از آیه برداشت کرد نفی و رد انحصارطلبی است که ابعاد مختلفی دارد؛ گاهی انسان در عرصه سیاست و قدرت خود را عقل کل میداند و میگوید فقط م میفهمم و دیگران نمیفهمند به همین دلیل ما بر تشکیل احزاب تاکید داریم.
وی با بیان اینکه برخی چندین شغل دارد در حالی که برخی افراد بیکار هستند، تصریح کرد: گاهی حتی برخی افراد ده شغل دارند و مناصب کشور را به جای آن که عادلانه تقسیم شود در اختیار گرفته و جای دیگران را اشغال میکند؛ چنین انحصارطلبی مذموم و برخلاف آیات شریفه قرآن است. اینکه گروهی بگویند همه باید پیرو من باشید و حرف مرا بپذیرید اشتباه بزرگی است ولی یهود این روحیه را دارند.
استاد سطح خارج حوزه علمیه با بیان اینکه خط مشی اسلام تعامل با ادیان توحیدی و غیرمحرف است، اضافه کرد: در اصول مطرح است که استصحاب احکام ادیان سابقه جاری است یعنی اگر حکمی در ادیان گذشته حکمی بیان شده ولی در اسلام نفی و یا اثبات نشده است بنابراین آن حکم به قوت خود باقی است و آن را رد نمیکنیم.
آیتالله فقیهی تصریح کرد: نکته دیگری که میتوان برداشت کرد این است که باید ایمان و عمل انسان توحیدی و صحیح باشد، اینکه شما برای خدا فرزند قائل شوید شرک است، بنابراین عمل و عقیده درست باعث نجات انسان و هدایت در مسیر حنیف است.
استاد حوزه علمیه گفت: نکته دیگر اینکه ما باید در مقابل انحرافات باید پاسخگو باشیم و اینطور نباشد که در جامعه سؤالات و شبهات و انحرافات فکری و عقیدتی مطرح شود ولی در برابر آن سکوت کنیم؛ باید حرفهای دیگران را بشنویم و در عین حال با روش درست و اسلامیپسند به آن پاسخ دهیم؛ باید با استدلال و منطق و برهان و با بیان صحیح به پاسخ بپردازیم.
فقیهی بیان کرد: امروز وظیفه داریم که مسیر پیامبر را طی کنیم یعنی با بیان احکام و مطالبی که سبب دوری مردم از انحرافات است آنها را به مسیر درست دعوت کنیم؛ آمال و آرزوی جمهوری اسلامی برپایی قسط و عدل است گرچه در این عرصه موفقیت لازم را نداشته است ولی قصد و غرض نهایی اقامه قسط و عدل است. موانع و مشکلات فراروی کشور اجازه اقامه قسط را نداده است اما مجموعه نظام از این هدف عدول نکردهاند.
استاد حوزه علمیه اضافه کرد: وظیفه مردم هم این است که هر کسی در هر موقعیت و شغلی که دارد پایبند به اسلام باشد؛ اینکه اختلاس و خلاف و تبعیض و فساد دیده میشود، ناشی از فعالیت نادرست بخشی از مردم اعم از نماینده مجلس و وزیر و مدیر است و باید به جد با این نوع فسادها و تخلفات مبارزه شود تا به سمت قسط و عدل قدم برداریم و در این مسیر باید پیامبر را الگو قرار دهیم که در برابر فساد و تخلف به خصوص شرعی و اجتماعی کوتاه نمیآمدند.
انتهای پیام