رئیس سازمان دانشجویان با تأکید بر اینکه براساس شعار همیشگی مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران، این مسابقات همواره فرصتی برای یادگیری بوده است، افزود: در این مسابقات، دانشجویان میآموزند که قدرت تحمل دیدگاه مخالف را داشته باشند، اصول یک بحث منطقی، عقلانی و مبتنی بر استدلال را فرامیگیرند، و میآموزند که چگونه در عین رعایت اخلاق و پرهیز از توهین به مخالف، و احترام به آرا و نظرات مخالف، دیدگاه خود را پیش ببرند.
به گفته عباسی، این مسابقات اطلاعات و آگاهی دانشجویان را درخصوص مسائل و موضوعات مختلف جامعه تقویت میکند و در عین حال، پایبندی به قوانین و مقررات را در عین رعایت اخلاق و احترام به دانشجویان میآموزد.
عباسی یکی از اهداف مسابقات مناظره را آزمودن توان منطقی دانشجویان در اقامه استدلال و اقناع مخاطب دانست و گفت: مسابقات مناظره دانشجویان ایران فرصتی برای تقویت فضای آزاداندیشی مورد تأکید مقام معظم رهبری است.
عباسی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری سالهاست بر ضرورت توسعه و تقویت گفتوگو و آزاداندیشی در دانشگاهها تأکید میکنند، افزود: مسابقات مناظره تمرینی مؤثر در مقیاسی کلان، و در سطحی ملی برای آزاداندیشی است و شاید اصلیترین کارکرد این مسابقات، تقویت فضای آزاداندیشی در سطح جامعه، به ویژه دانشگاهها باشد.
به گفته عباسی، مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران به صورت یک لیگ کشوری و در سطوح مختلف دانشگاهی، استانی، منطقهای و ملی برگزار میشود.
نهمین دوره مسابقات مناظره دانشجویان ایران، سال گذشته با حضور ۲۶۲ تیم و ۲۵۰ مسابقه به صورت مجازی برگزار شد و هم اکنون دهمین دوره مسابقات مناظره در شعب سازمان دانشجویان در سراسر کشور آغاز و در سه مرحله استانی، منطقهای و کشوری میزبان تیمهای دانشجویی خواهد بود.