صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۸۲۹۱۸
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۸
نماینده ولی فقیه در زنجان:

نماینده ولی فقیه در استان زنجان به آسیب‌شناسی و تجدید نظر روش‌های آموزشی و ظرفیت‌شناسی برای جذب جوانان و رونق فعالیت‌های قرآنی تأکید کرد.

به گزارش ایکنا از زنجان، آیت‌الله علی خاتمی، نماینده ولی‌ فقیه در استان زنجان، شب گذشته، 18 تیرماه در آیین اختتامیه مرحله شهرستانی چهل و چهارمین مسابقات قرآن اوقاف و امور خیریه، اظهار کرد: زنجان ظرفیت وسیعی در زمینه‌های قرآنی دارد و برای رونق، شکوفایی و انسجام این بخش باید آسیب‌شناسی و ظرفیت‌شناسی انجام شود.

وی با اشاره به اینکه در گذشته جمعیت بیشتری به فعالیت‌های قرآنی اقبال داشتند، بیان کرد: روش‌های تکراری گذشته نیاز به تجدیدنظر دارد. متولیان امر باید به این موضوع توجه کنند که بستر و زمینه برای ایجاد رونق وجود دارد و باید راه‌های جدید را به‌کار گیرند. ذائقه جوانان دهه 90 با جوانان دهه 60 و 70 متفاوت است.

امام‌جمعه زنجان با اشاره به اینکه مولای متقیان امام علی(ع) فرموند که فرزند زمان خویش باشید، تصریح کرد: ‌به‌روز بودن واقعیتی است که مربیان قرآن و اساتید باید در روش‌های جذب نوجوانان و جوانان به قرآن، این موضوع را مدنظر قرار دهند. آموزش و پرورش و بسیج دانش‌آموزی نیز بزرگترین و باکمیت‌ترین بستر هستند و در واقع این ظرفیت مثل گلدان‌هایی آماده شده تا درآن‌ها بذرهایی بکاریم و کیفیت نگهداری از آن‌ها نتیجه را مشخص می‌کند.

وی به توصیه‌های مقام معظم رهبری در خصوص جوانان اشاره کرد و افزود: آگاهی و توانایی نسل جوان امروز اگر از دهه 50 و 60 بیشتر نباشد، قطعا کمتر نیست و اگر به این نتیجه رسیدیم که با مدل‌های رفتاری گذشته جوانان جذب نمی‌شوند باید در این رفتارها تجدید نظر کنیم. نگرش‌ها، بینش‌ها و ارتباطات اجتماعی اقتضا می‌کند که مقتضیات زمان درنظر گرفته شود.

خاتمی یادآور شد: البته باید در نظر داشت رغبت جوانان به دین و مسائل فطری کمتر از دیروز نیست؛ چراکه بررسی میدانی نشان می‌دهد 80 درصد شرکت‌کنندگان در مراسم اعتکاف جوانان هستند و حتی در برخی موارد اعتقادات آن‌ها محکم و ریشه‌دارتر است و فقط باید با زبان خودشان با آن‌ها برخورد کرد.

وی تصریح کرد: امام علی(ع) در خطبه 110 نهج‌البلاغه به تأمل در قرآن تأکید کردند و با توجه به اینکه قرآن کتاب دینی ما، قانون اساسی اعتقادات، فکر، اندیشه و شعاع زندگی ما است، قدم نخست در بهره‌گیری از این کلام نورانی، یاد گرفتن و تعلیم و قدم بعدی فهم عمیق به‌شمار می‌رود. دین‌شناس و فقیه نیز بر مبنای استدلال عمیق و ریشه‌دار به تبیین دین می‌پردازد.

نماینده ولی فقیه در استان زنجان با اشاره به اینکه آنچه ظلمت را می‌شکافد و طریق و راه را نشان می‌دهد، نور است، بیان کرد: قرآن بهار دل‌ها بوده و موجب نشاط قلب و شفای سینه‌ها می‌شود، سینه را بی‌کینه می‌کند، ظرفیت انسان را بالا می‌برد و نورانیت چشم یک مرحله از خواندن قرآن است.

انتهای پیام