صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۸۲۹۳۰
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۳
نصیری در گفت‌وگو با ایکنا تشریح کرد؛

رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با اشاره به اجرای طرح نذر آب چهار در هشت شهرستان استان سیستان و بلوچستان و افتتاح طرح‌های آبرسانی در این منطقه، از ارسال 500 کپسول اکسیژن به این منطقه خبر داد.

محمد نصیری، رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در گفت‎‌وگو با ایکنا، با اشاره به حضور کنونی خود در استان سیستان و بلوچستان، گفت: موج کرونای دلتا در این استان موجب شد جلسه‌ای با حضور 21 سازمان خیریه مردم‌نهاد در تهران برگزار شود. این مؤسسات مردم‌نهاد در کنار همه حوادث طبیعی از جمله از ابتدای شیوع کرونا در کنار هلال احمر بودند و اقدامات مشترک انجام شده است.

وی تصریح کرد: شرایط استان سیستان و بلوچستان و علقه‌ای که همه خیران به این استان دارند، موجب شد برای حضور و کمک به این استان برنامه‌ریزی کنیم. گام اول هلال احمر انجام لجستیک و اعزام نیروهای داوطلب هلال احمر به این استان بود؛ در کنار آن دو تریلی محموله‌ شامل ماسک، فوم بهداشتی، دستگاه اکسیژن‌ساز، کپسول‌های اکسیژن و اقلام معیشتی برای این استان ارسال شد و محموله‌های بعدی نیز در دست ارسال است.

ارسال 500 کپسول اکسیژن

رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه 500 کپسول اکسیژن 50 کیلویی به این استان ارسال خواهد شد که بخشی ارسال شده و بخش دیگر در دست ارسال است، گفت: این کپسول‌ها هم در داخل بیمارستان‌هایی که با کمبود اکسیژن مواجه هستند و هم برای بیمارانی که در منزل در حال گذراندن دوران نقاهت خود هستند مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

وی از حضور هلال احمر در کنار مردم استان سیستان و بلوچستان تا کاهش پیک کرونا خبر داد و اظهار کرد: محور اصلی فعالیت و کار هلال احمر در این استان موضوع آب است. موضوعی چند بعدی و پیچیده که باعث عقب‌افتادگی این استان شده است که با انجام طرح نذر آب چهار در حال انجام کارویژه در خصوص آن هستیم.

نصیری در خصوص اجرای نذر آب در استان سیستان و بلوچستان، گفت: آب‌رسانی به این استان در چند محور انجام می‌شود. در مناطقی که آب نیست و باید به صورت سقایی آبرسانی شود، تانکرهای بهداشتی و مناسب در اختیار خانواده‌ها قرار داده می‌شود، در مناطقی که آب هست اما از طریق چاه تأمین می‌شد، با همکاری خیران مخازن بزرگی ساخته می‌شود که آب پس از کلرزنی از طریق لوله‌کشی به منازل مردم منتقل می‌شود.

وی در خصوص مناطقی که مردم از طریق قنات آب مورد نیاز خود را تأمین می‌کنند، گفت: قنات‌ها نیاز به لایروبی دارند که در این خصوص نیز هلال احمر ورود کرده است. در برخی از مناطق نیز آب هست اما نیاز به دستگاه تصفیه آب است که در این مناطق نیز براساس نیاز مردم ورود کرده‌ایم، یعنی الگوهای ارائه خدمات در موضوع آب متفاوت است که این نیازها سنجیده شده و براساس نیاز هر بخش و منطقه در حال فعالیت هستیم.

رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمراین مسئله را نیز خاطرنشان کرد که نذر آب چهار، در چهار استان هرمزگان، خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و جنوب کرمان در حال انجام است و گفت: در مناطقی که دارای بیشترین تنش آبی هستند حضور پیدا می‌کنیم و اولین کار ارتباط با بخش‌های حاکمیتی و شناسایی دقیق نیاز هر منطقه است. پس از شناسایی نیازهای خاص هر منطقه، اقلام و خدمات مورد نیاز به خیران اعلام و برنامه رفع آن مشکل را ارائه می‌کنیم.

وی از افتتاح شبکه آبرسانی به روستایی که قبلاً از طریق روش سقایی آبرسانی می‌شد و سال گذشته نیاز آن بررسی و امسال شبکه آبرسانی برای آن ایجاد شده است خبر داد و در پاسخ به این سؤال که با اجرای طرح نذر آب چهار چه قدر از نیازهای استان سیستان در موضوع آب برطرف خواهد شد، گفت: در هشت شهرستان این استان در حال انجام پروژه‌های آبرسانی هستیم. سال گذشته 12 میلیارد در این موضوع هزینه شده اما امسال افق کاری ما بیشتر است. اکنون نمی‌توان به صورت دقیق گفت که چه قدر مردم مشارکت می‌کنند اما امید داریم اتفاق مهمتری نسبت به سال گذشته بیفتد.

خیرات آب اولویت جهانی

وی در پایان گفت: اصل کار ما در هلال احمر رساندن توان توانمند به نیاز نیازمند است و از آنجایی که موضوع آبرسانی و آب در گذشته یکی از مصادیق کار خیر و خیرات در ایران بوده است و بسیاری از قنات‌ها وقفی هستند یا به صورت خیریه ساخته شده‌اند، تلاش داریم مسئله نذر آب را ترویج کنیم. اکنون که کل جهان با خشکسالی و تنش آبی مواجه است و تغییرات اقلیمی موجب شده موضوع آب اولویت پیدا کند. ساخت مدرسه و مراکز بهداشتی و ... خوب است اما واقعیت این است که موضوع آب در حوزه کار خیر یک اولویت است. حاکمیت هم باید به وظایف خود در این زمینه عمل کند اما ضرورت دارد مردم و خیرین به این موضوع با اولویت توجه داشته باشند.

نصیری در پایان تصریح کرد: اگر آب باشد حیات است و بدون آب حیات نیست. حال تصور کنید مناطق مرزی کشور آب نداشته باشد. اگر این مناطق خالی از سکنه شود یک بحران دیگر ایجاد خواهد کرد.

برای مشارکت در نذر آب چهار کلیک کنید.

انتهای پیام