صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۸۳۲۹۷
تاریخ انتشار : ۲۰ تير ۱۴۰۰ - ۱۳:۵۵

اخبار جعلی با اهداف مختلفی مانند گمراه کردن مخاطب و آسیب رساندن به اشخاص یا به‌دست آوردن اهداف مالی یا سیاسی نوشته و منتشر می‌شوند.

به گزارش ایکنا، اخبار جعلی با اهداف مختلفی مانند گمراه کردن مخاطب و آسیب رساندن به اشخاص یا به‌دست آوردن اهداف مالی یا سیاسی نوشته و منتشر می‌شوند، که اغلب با استفاده از موضوعات حساس که می‌تواند در جهت افزایش مخاطب باشد، تهیه می‌شوند.

سؤال اینجاست که چرا اخبار جعلی تولید و منتشر می‌شوند؟ نداشتن اطلاعات کافی و دانش لازم در زمینه فضای مجازی یکی از دلایل شیوع اخبار جعلی است، به همین دلیل برخی از افراد جامعه با دیدن یک خبر جعلی آن را براساس ظاهر فریبنده‌اش ارزیابی و با یک نتیجه‌گیری اشتباه و سطحی، شروع به بازنشر خبر می‌کنند.

برای مثال خبری با عنوان تخریب خانه مردم از سوی یک نهاد یا سازمان منتشر می‌شود؛ در صورتیکه واقعیت این خبر، تخریب یک ساختمان قدیمی در حال ریزش بوده و کاملاً هم قانونی صورت گرفته است، اما در این خبر هیچ اشاره‌ای به آن نشده است.

فراموش نکنید که در مواجهه با هرگونه خبری نباید در بازنشر آن عجله کنید. بهتر است با مطالعه کتاب و بالابردن سواد رسانه‌ای در تشخیص اخبار کذب بهتر عمل کنید.

مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به تهیه کلیپ‌هایی با موضوع فضای مجازی و سواد رسانه‌ای کرده است که در ادامه می‌بینید.

انتهای پیام