صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۸۶۰۸۱
تاریخ انتشار : ۰۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۰

تفاهم‌نامه همکاری کتابخانه، موزه و مرکز اسناد آستان مقدس فاطمی و مرکز امور فکری فرهنگی حرم مطهر امام حسین(ع) به امضا رسید که بر اساس آن تعاملات فرهنگی میان دو حرم مطهر گسترش می‌یابد.

به گزارش ایکنا از قم، به نقل از پایگاه خبری آستان مقدس حضرت معصومه(س)، نشست امضای تفاهم‌نامه همکاری میان حجت‌الاسلام‌والمسلمین فتح‌الله زاده مدیر کتابخانه، موزه و مرکز اسناد آستان مقدس فاطمی و شیخ راعد الحیدری مسئول امور فکری فرهنگی حرم مطهر امام حسین(ع) ظهر امروز در ساختمان کریمه حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها برگزار شد و بر اساس این تفاهم‌نامه بنا شد در زمینه خدمات کتابخانه‌ای و انتشار آثار فارسی به زبان عربی تعاملات لازم انجام شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی احمدی معاون فرهنگی حرم مطهر بانوی کرامت در این نشست با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی آستان حضرت معصومه(س) در بخش‌های مرکز قرآن و حدیث، روابط عمومی و تبلیغات، بین‌الملل، رسانه و فضای مجازی، مراسمات، خانواده، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد، گفت: ما تمایل داریم در بخش‌های مختلف فرهنگی تعاملات گسترده با اعتاب مقدس داشته باشیم.

در ادامه شیخ راعد الحیدری با اشاره به احیا شدن امور فرهنگی در آستان‌های مقدس عراق ابراز کرد: مرکز امور فکری و فرهنگی آستان مقدس امام حسین(ع) در ۱۴ بخش فعالیت دارد که یکی از این بخش‌ها کتابخانه است و حدود ۱۳۰ هزار جلد کتاب و ۶ هزار نسخه خطی و ۲۶ میلیون منبع دیجیتال را در خود جای‌داده است.

وی افزود: از فعالیت‌های کتابخانه آستان مقدس امام حسین(ع) می‌توان به مطالعات و پژوهش‌های اسلامی، سازماندهی اطلاعات مرتبط با کتابخانه دیجیتال، تأسیس کتابخانه تخصصی امام حسین(ع)  تأسیس مرکز الفکر المعاصر، انتشار سه مجله علمی پژوهشی، تأسیس مرکز داراللغه العربیه و تأسیس یک مرکز در نجف در رابطه با بررسی نهضت سیدالشهدا(ع) اشاره کرد.

مسئول امور فکری و فرهنگی حرم مطهر امام حسین (ع) افزود: در بخش بین‌الملل هم آثار فرهنگی تولیدشده به ۷ زبان زنده دنیا ترجمه می‌شود و یک مؤسسه هم امور فرهنگی زائران اربعین را مدیریت می‌کند.

در ادامه حجت‌الاسلام‌والمسلمین فتح‌الله زاده با بیان اینکه کتابخانه فاطمی به بیش از ۲۴۰ هزار جلد کتاب به پژوهشگران حوزوی و دانشگاهی خدمات پژوهشی می‌دهد، افزود: کتابخانه فاطمی از بخش‌های صحافی و مرمت، کتابخانه دیجیتال و ارتباط با ۵۰ کتابخانه فعال در شهر مقدس قم، بخش گنجینه حضرت معصومه(س) و بخش قفسه باز کتاب برخوردار است.

۳۰ هزار اثر و گنجینه غنی قرآنی در موزه آستان مقدس فاطمی

وی با اشاره به اینکه موزه آستان مقدس فاطمی از قدیمی‌ترین موزه‌های ایران و دارای ۳۰ هزار اثر و گنجینه غنی قرآنی است، گفت: موزه آستان مقدس فاطمی با نگاه محتوا گرا به روایتگری توحید محور می‌پردازد و بازدیدکنندگان را با مفاهیم توحیدی و فرهنگ اهل‌بیت آشنا می‌کند.

مدیر کتابخانه، موزه و مرکز اسناد حرم مطهر بانوی کرامت ادامه داد: مرکز اسناد حرم مطهر نیز با بیش از یک‌میلیون و سیصد هزار سند در موضوعات مختلف می‌تواند به‌صورت مستند با فهرست‌نویسی و طبقه‌بندی اسناد به پژوهشگران این عرصه خدمات ‌دهد.

وی با اشاره به زمینه‌های همکاری میان این دو آستان مقدس اظهار کرد: در بخش کتابخانه آستان مقدس فاطمی آمادگی همکاری در بخش کتابخانه دیجیتال، مرمت و صحافی کتاب و در بخش انتشارات در بحث ترجمه آثاری که تولید می‌شود به‌خصوص آثاری که در زمینه حضرت معصومه(س) تولید می‌شود و یا خروجی کنگره‌های علمی که برگزار می‌شود می‌تواند به زبان عربی ترجمه و منتشر شود.

در ادامه حجت‌الاسلام علی قاسمی مدیر مرکز قرآن و حدیث حرم مطهر بانوی کرامت با بیان اینکه ما در این مرکز بیش از ۱۲۰ هزار نفر را با آموزه‌های قرآن آشنا کرده‌ایم، افزود: در مجموع ۲۰۰ استاد برجسته قرآن در این مرکز فعالیت می‌کنند که تاکنون ۷۰۰ نفر حافظ کل قرآن کریم را آموزش داده‌اند.

وی با بیان اینکه این مرکز در زمینه حدیثی هم با محوریت کتاب‌های نهج‌البلاغه و صحیفه سجادیه فعالیت می‌کند، افزود: ما می‌توانیم در پژوهشکده آستان در زمینه تألیف آثار در رابطه با تعلیم و آموزش قرآن همکاری داشته باشیم و با همکاری دو آستان کنگره‌های علمی مشترک برگزار کنیم و در زمینه ترجمه نیز می‌توانیم آثار برجسته دو طرف را ترجمه و مورداستفاده قرار دهیم.

 

 

انتهای پیام