صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۸۷۳۳۳
تاریخ انتشار : ۰۸ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۶
ایکنا گزارش می‌دهد؛

اینکه طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی همانند بسیاری دیگر از طرح‌های جنجال برانگیز در کشور چه سرنوشتی در مرحله اجرا خواهد یافت را آینده‌ای نزدیک مشخص خواهد کرد اما خواندن بخشی از هزاران واکنش‌ مطرح شده به این طرح در فضای مجازی نکات جالب و تأمل برانگیزی دارد

به گزارش ایکنا، «طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» برخلاف بسیاری از طرح‌ها خیلی زود در دستور کار بررسی قرار گرفت و بجای بررسی نهایی در صحن مجلس، در کمیسیون مشترکی متشکل از چند کمیسیون تخصصی مجلس بررسی می‌شود.

مفاد این طرح البته چندان روشن نیست و رضا تقی‌پور، نماینده مجلس اعلام کرده است: «حدود ۷۰ درصد از این طرح نسبت به آنچه که در گذشته به عنوان پیش نویس ارائه شده بود، تغییر کرده است.» اما آنچه در فضای مجازی در دسترس است، پیش‌نویس این طرح (به تاریخ 1400.4.26) است.

پيش‌نويس طرح قانون حمايت از حقوق كاربران و خدمات پايه كاربردی فضای مجازی را اینجا بخوانید!

پس از این اقدام مجلس بسیاری از چهره‌های سیاسی، اجتماعی، علمی، فرهنگی، سلبریتی و مردم عادی به آن واکنش نشان دادند. این واکنش‌ها، گسترده، انتقادی، تدافعی و بخشی از آنها همانند همیشه نگاه طنزگونه داشت مثل استفاده از واژه «صیانت شکن به جای فیلتر شکن» و ترند شدن توئیت‌های مختلف.

اینکه این طرح همانند بسیاری دیگر از طرح‌های جنجال برانگیز در کشور چه سرنوشتی در مرحله اجرا خواهد یافت را آینده‌ای نزدیک مشخص خواهد کرد اما خواندن بخشی از هزاران واکنش‌ مطرح شده به این طرح در فضای مجازی نکات جالب و تأمل برانگیزی دارد:

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه گفته است:

هفته نامه چلچراغ نوشت:

هفته نامه چلچراغ با استناد به اصل نهم قانون اساسی در صفحه اینستاگرام خود یک سؤال را مطرح کرده است: طرح مجلس خلاف قانون اساسی است؟ «در جمهوری اسلامی #ایران آزادی و استقلال و وحدت و تمامیت ارضی کشور از یکدیگر تفکیک ناپذیرند و حفظ آن‌ها وظیفه دولت و آحاد ملت است. هیچ فرد یا گروه یا مقامی حق ندارد به نام استفاده از #آزادی، به استقلال سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و نظامی و تمامیت ارضی ایران کمترین خدشه‌ای وارد کند و هیچ مقامی حق ندارد به نام حفظ استقلال و تمامیت ارضی کشور آزادی‌های مشروع را، هر چند با وضع #قوانین و مقررات، سلب کند.»

طرح مجلس (صیانت از فضای مجازی) خلاف قانون است؟»

حجت‌الاسلام سید حسن خمینی در صفحه اینستاگرام خود فیلمی در خصوص این مصوبه منتشر کرده که در آن فیلم اظهار می‌کند: ماهواره را منع کردید، هست، گفتید تماس‌های تصویری نباشد، آمد، تلگرام را فیلتر کردید، هست. بعضی وقت‌ها به ممیزی‌هایی که در کتاب‌ها صورت می‌گیرد خنده‌ام می‌گیرد؛ برای یک کتابی که تیراژی ۵۰۰ یا ۷۰۰ نسخه است که تازه ۲۰۰- ۳۰۰ نسخه آن در انبار ناشر ممکن است بماند، همان با پی دی اف به وقت نرسیده ۶۰ ، 70 هزار نسخه آن خوانده می‌شود. نوع دیگری از مدیریت را باید نشان داد، مصونیت را این بار نباید از زاویه محدودیت رفت. امکانش نیست، اگر باشد بحث کنید خوب است یا بد.  خب وقتی امکانش نیست باید از نوع دیگری وارد این فضا شد، کما اینکه او خودش را تحمیل می‌کند.  آن وقت ما همیشه از عقب سر می‌دویم!

اما قالیباف، رئیس مجلس نوشت:

درباره تصمیم نمایندگان محترم مجلس در واگذار کردن «طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» به کمیسیون، مطابق اصل 85 قانون اساسی ذکر چند نکته را ضروری می‌دانم.

1. عمده ادعاهای مطرح شده درباره طرح مطابق واقع نیست و در طرح وجود ندارد لذا کارشناسان و فعالان دلسوز در نظر داشته باشند که تحت تأثیر فضاسازی‌ها و مطالب خلاف واقع، پیش از بررسی دقیق موضع گیری نکنند.

2. مسدودسازی پلتفرم‌های پرکاربرد مانند اینستاگرام و واتس‌آپ، برنامه مجلس نیست و آنگونه که برخی مطرح می‌کنند در طرح مذکور وجود ندارد؛ در عین حال بنظر می‌رسد ابهامات و اشکالاتی در این زمینه وجود داشته باشد که ضروری است حین بررسی طرح، این موضوع بررسی و اصلاح شود. تصمیم‌گیری درباره این پلتفرم‌ها مانند اینستاگرام و واتس‌آپ که ده‌ها میلیون نفر از آنها استفاده می‌کنند و هزاران کسب و کار در آنها جریان دارد از اهمیت زیادی برخوردار است و پیچیدگی‌های فراوانی دارد و باید در خصوص آنها متغیرهای زیادی را مدنظر قرار داد؛ لذا طرح‌ باید به‌گونه‌ای اصلاح شود که تصمیم‌گیری‌ نهایی درباره این پلتفرم‌ها مبتنی بر منطقی عقلانی بصورت  مستقیم توسط شورای عالی فضای مجازی صورت گیرد.

3. بعد از کسب نظر هیئت رئیسه مجلس، این طرح در کمیسیونی مخصوص با حضور نمایندگان منتخب از کمیسیون‌های مجلس بررسی و تصویب خواهد شد و نمایندگان دولت جدید نیز در جلسات آن حضور خواهند داشت.

4. بدلیل اهمیت این مسئله برای آحاد مردم و ضرورت ابراز نظر کارشناسی، مذاکرات این کمیسیون بصورت علنی و شفاف خواهد بود.

5. مدیریت مطلوب و عقلانی فضای مجازی به ترتیبی که منافع مردم را تأمین کند، ضرورتی است که همه کشورهای پیشرفته آن را اجرا می‌کنند.

مصطفی کواکبیان، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی نوشت:

عباس عبدی، روزنامه‌نگار نیز طی دو توئیت نوشت:

و نوشت: برخی گروه‌ها درون سیستم به دنبال عصبانی‌تر کردن مردم و افزایش اعتراضات هستند تا حسابی در کاسه رئیسی بگذارند. طرفداران رئیسی متوجه دسیسه هستند و از آن به کشیدن ضامن نارنجک تعبیر کردند وقتی به خودشان رحم ندارند ببین با دیگران چی می‌کنند؟ سال نکوی این دولت از بهار طرح صیانت مجلس پیداست.

علی شکوری‌راد، عضو حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در توئیتی مطرح کرد:

محسن رضایی نوشت:

مردم عزیز ایران حق دارند بپرسند در حالی که جامعه با انواع مشکلات و مصائب اقتصادی مواجه هست، تصویب طرح موسوم به صیانت از حقوق کاربران اینترنت، چه ضرورتی داشته است؟

آذر منصوری، قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی نوشت:

می‌دانید چند درصد از کسب و کار‌های خرد و متوسط و کلان با طرح صیانت از حقوق کاربران (بخوانید مسدود سازی) متوقف و تعطیل خواهد شد. با خیل عظیم این بیکاران در بحران کرونا و تحریم چه می‌کنید؟ خشم مردم را دریابید و با آن شوخی نکنید.

محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح طلب در توئیتی نوشت:

 

معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده نهاد ریاست جمهوری نوشت:

سید عزت‌الله ضرغامی، رئیس اسبق صدا و سیما نوشت:

سعید پیرزاده، روزنامه‌نگار و مشاور رئیس کمیسیون اجتماعی نوشت:

پزشکیان، نماینده تبریز نوشت:

زاکانی، نماینده موافق طرح مجلس برای اینترنت نوشت:

نمکدوست، روزنامه نگار و استاد ارتباطات نیز اینگونه اظهارنظر کرد:

 

علی مطهری هم چنین واکنشی نشان داد:

علی خضریان، فعال سیاسی و رسانه‌ای نوشت:

سیدعلیرضا آل‌داود، پژوهشگر فضای مجازی هم اینگونه اظهارنظر کرد: 

محمدرضا بهمنی، رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال نیز چنین توئیتی منتشر کرد: 

سردار نقدی، معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز به این جریان واکنش نشان داد. بخشی از متن یادداشت وی به شرح زیر است: 

 

سلبریتی‌‌ها هم بیکار ننشستند و به این جریان پیوستند. از جمله رضا عطاران که چنین واکنشی نشان داد:

 

علی کریمی هم گفت:

انتهای پیام