صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۹۰۶۷۲
تاریخ انتشار : ۲۳ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۳

دو محقق سعی دارند با استفاده از روشی به نام کشاورزی مولکولی واکسن های کرونا را مبتنی بر گیاه و کارآمد بسازند که ارزانتر هستند و واکنش ایمنی قدرتمندتری در بدن به وجود می آورند.

به گزارش ایکنا؛‌ مهر به نقل از دیلی میل نوشت: دو محقق مشغول احیای روشی برای تولید واکسن از گیاهان هستند که علاوه بر کاهش هزینه می‌توان آن را بر اساس نیازهای هر فرد شخصی سازی کرد.

هوگو فاستر بوندو و گری کوبینگر از کانادا و آمریکا معتقدند با استفاده از کشاورزی مولکولی می‌توان چنین واکسنی ساخت. در این روش دی ان ای که پروتئین می‌سازد داخل سلول گیاه قرار می‌گیرد. در مرحله بعد سلول به عصاره تبدیل می‌شود تا واکسن ساخته شود.

برای تولید این واکسن فقط به آب، نور و خاک نیاز است تا به نتایج دلخواه رسید.

کشاورزی مولکولی نخستین بار به عنوان یک روش جایگزین تولید زیستی در سال ۱۹۸۶ میلادی پیشنهاد شد. در این روش تمام تجهیزات مورد نیاز محققان بستر گلخانه‌ای بود که بسیار ارزان‌تر از راکتورهای زیستی است.

مرحله سوم آزمایش بالینی CoVLP یک واکسن احتمالی برای کووید ۱۹ و همچنین یک واکسن برای مقابله با آنفلوانزا نشان دهنده موفقیت این روش است. جالب آنکه هر دوی واکسن‌ها قطره خوراکی هستند.

در گزارش این دو محقق آمده است: واکسن‌های گیاهی برای مقابله با آنفلوانزا و ویروس کرونا احتمالاً نخستین پروتئین‌های درمانی هستند که برای مصرف انسان از گیاهان تولید می‌شوند.

به گفته آنها نه تنها این روش هزینه کمتری دارد بلکه پروتئین‌هایی که در گیاه تولید می‌شوند، واکنش ایمنی قدرتمندتری در بدن انسان ایجاد می‌کنند زیرا آنها را می‌توان از طریق دهان مصرف کرد.

انتهای پیام