وی بیان کرد: روز باشکوه و با عظمتی همچون یومالعباس که هزاران نفر در کنار هم جمع میشوند، با مدیریت بسیار خوب و همدلی و همکاری حسینیه اعظم برگزار نشد و عزاداران در یک جمعیت محدود با رعایت شیوهنامهها به عزاداری پرداختند.
این مسئول با اشاره به اینکه واکسیناسیون بر اساس سهمیه اختصاصی به استان و با سرعت مناسب پیش میرود، ابراز کرد: هنوز گروه جدیدی برای واکسیناسیون اضافه نشده است و در صورت اعلام وزارت بهداشت گروههای جدید اعلام و دعوت میشوند.
قزلباش با اشاره به انتشار گزارشی در فضای مجازی در خصوص آمار بالای مرگ و میر در زنجان در زمینه بیماران کرونایی، گفت: در گزارش ارائه شده میزان مرگ و میر سال 1400 با سال 98 مقایسه شده است در حالی که در استان زنجان در سال 98 کرونا وجود نداشت و کرونا از اواخر بهمن و اوایل اسفند گزارش شد که این مقایسه بیمعنی است.
وی تصریح کرد: ثبت احوال نمیتواند به طور تخصصی وارد علل مرگ افراد شود و برای این کار کمیته تخصصی در وزارت بهداشت تشکیل شده است که سیمای مرگ و فوت را در کشور اعلام میکند و در این کمیته زنجان چنین جایگاهی ندارد و به نظر میرسد تحلیل غلط از اطلاعات به دست آمده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان یادآور شد: افزایش و تغییر در تعداد مرگ و میر لزوما به دلیل کرونا نبوده است؛ چرا که علل مختلفی همچون حوادث ترافیکی و غیرترافیکی، بیماریهای مزمن، ابتلا به سرطان در این زمینه مطرح است و نمیشود فقط کرونا را در این زمینه عامل دانست.
وی گفت: اعلام چنین آمار بدون اساس علمی ظلم بزرگ در حق کسانی است که تلاش میکنند و ظلم به مردمی است که با حرفهای غیر دقیق و کارشناسی دچار مشکلات روحی میشوند باید در ارائه این گزارش ضوابط اخلاقی و علمی رعایت میشد تا به اعتماد مردم آسیب زده نشود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی استان زنجان میانگین سنی مبتلایان به کرونا در استان زنجان را با ویروس دلتا پایینتر نسبت به موارد قبلی عنوان کرد و افزود: اما خوشبختانه مرگ و میر در این گروه سنی به صورت معناداری افزایش نیافته است.
قزلباش بیان کرد: روند بیماری کرونا در استان زنجان همچنان در بخش سرپایی و بیمارستانی افزایشی است و پیشبینی میشود طی دو هفته آینده روند افزایشی سرعت بیشتری یابد. در شب گذشته 118 نفر در بیمارستانهای استان زنجان بستری شدند و در حال حاضر حدود 595 نفر در بیمارستانهای استان بستری هستند که امیدواریم این روند نزولی شود.
وی ادامه داد: بیشترین گردش ویروس در کشور عمدتا دلتا بوده و انقدر این ویروس غالب است که همه افراد درگیر به عنوان ویروس دلتا در نظر گرفته شده و درمان میشوند. در حال حاضر میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور بسیار پایین است اگرچه در روزهای اخیر وضعیت بهتر شده و به حدود 53 درصد رسیده است اما برای تاثیرگذاری در کاهش روند باید میزان رعایت به بالای 90 درصد برسد.
انتهای پیام