به گزارش خبرنگار ایکنا، مصطفی سراج، مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی کشور و عضو کمیته پیشگیری از بیماری این سازمان امروز، یکم شهریورماه، در جمع خبرنگاران به تشریح تأثیر واکسیناسیون در کاهش فوتیها در مراکز این سازمان پرداخت و اعلام کرد: تعداد کل واکسیناسیون مراکز سالمندان شامل سالمندان و کارکنان این مراکز 19 هزار و 620 نفر یعنی 93.4 دهم درصد کل افراد مقیم و پرسنل این مراکز بوده است که عمده این افراد دز دوم واکسن را نیز دریافت کردهاند و فقط افرادی که دارای شرایط خاصی بودند و امکان دریافت واکسن را نداشتهاند، واکسن دز دوم را دریافت نکردهاند.
وی ادامه داد: تعداد کل دریافتکنندگان واکسن دز اول مراکز توانبخشی اعم از معلولان جسمی، ذهنی، بیماران روانی و سالمندان شامل مددجویان و کارکنان 61 هزار و 511 نفر یعنی 87 درصد افراد مقیم و کارکنان است و 47 هزار و 269 نفر نیز دز دوم را دریافت کردهاند.
سراج با ابراز خرسندی از اینکه با انجام واکسیناسیون در مراکز توانبخشی میزان ابتلا و فوت کاهش محسوسی داشته است، گفت: در یک مطالعه مقایسهای چهار ماهه در دو بازه زمانی سال 99 و 1400، شاهد کاهش 57.4 دهم درصدی ابتلا در مراکز سالمندان و کاهش 75.2 درصدی فوت بر اثر کرونا هستیم. در کل مراکز شبانهروزی نیز کاهش 36.4 درصدی ابتلا و 62.3 درصدی فوت رخ داده است.
وی اعلام کرد: در خصوص واکسیناسیون معلولان مقیم در خانواده نیز واکسیناسیون 517 هزار نفر از معلولان شدید و خیلی شدید 18 تا 58 سال از نیمه اول مردادماه آغاز شده است و علیرغم درخواست سازمان بهزیستی از وزارت بهداشت تاکنون به ما اعلام نشده که چند نفر از افراد معلول شدید و خیلی شدید که به وزارت بهداشت معرفی شدهاند، واکسن دریافت کردهاند.
مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی اظهار کرد: البته پیشبینی ما این است که مشکلی در این خصوص وجود نداشته چون علاوه بر اطلاعرسانی به خانوادههای دارای فرد معلول، اعلام کردهایم که در صورتی که برای دریافت واکسن با مشکل مواجه شدند با مددکاران سازمان بهزیستی تماس بگیرند که تاکنون مشکل خاصی از استانها گزارش نشده است.
وی از وزارت بهداشت خواست سهمیه لازم برای واکسیناسیون معلولان متوسط تا خفیف را نیز اختصاص دهد و گفت: انتظار ما از وزارت بهداشت این است که سهمیه افراد معلول متوسط و خفیف بالای 18 سال را به ما اختصاص دهد.
سراج اضافه کرد: با توجه به اینکه واکسیناسیون فاز سوم کرونا شامل زندانها، گرمخانهها، کمپهای نگهداری از معتادان و ... آغاز شده، در این فاز هم باید تمامی مراکز شبانهروزی و روزانه کاهش آسیب معتادان متجاهر، مراکز اقامتی بازتوانی اعتیاد، مراکز شبهه خانواده، مراکز آسیبدیدگان اجتماعی، اورژانس اجتماعی، کلینیکهای مددکاری، مراکز مشاوره و دیگر مراکز تحت پوشش سازمان بهزیستی و مددجویان تحت پوشش بهزیستی مقیم در خانواده مثل زنان سرپرست خانوار مقیم در خانواده، فرزندان امداد بگیر و کارکنان ادارههای بهزیستی که بیش از چهار میلیون نفر هستند، واکسن دریافت کنند که از وزارت بهداشت درخواست داریم با توجه به شرایط خاصی که مراکز و جامعه هدف بهزیستی دارند در فاز سوم در اولویت قرار گیرند.
وی بر لزوم واکسینه کردن افراد پذیرش شده جدید در مراکز بهزیستی تأکید کرد و گفت: با توجه به اینکه پذیرش در مراکز شبانهروزی بهزیستی تحت هر شرایطی اجتناب ناپذیر است و ما ورودی به این مراکز به ویژه در مورد افرادی که فاقد سرپرست هستند یا سرپرست مؤثر ندارند را خواهیم داشت، واکسیناسیون ورودیهای جدید حتماً باید در برنامه کاری دانشگاههای علوم پزشکی قرار گیرد تا سلامت همه جامعه هدف مقیم در این مراکز حفظ شود زیرا ماهیت همه مراکز تجمعی اینگونه است که با ابتلای یک فرد همه افراد آن مرکز میتوانند در معرض خطر باشند.
مدیرکل دفتر امور مراکز توانبخشی و مراقبتی سازمان بهزیستی در پایان گفت: البته انجام واکسیناسیون از اهمیت بالایی برخوردار است اما کافی نیست لذا رعایت کامل شیوه نامههای بهداشتی در مراکز تابعه بهزیستی که افراد مقیم در آن از سیستم ایمنی ضعیفتری برخوردار و بیشتر در معرض آسیب هستند اهمیت به سزایی دارد لذا سعی میشود با صدور دستورالعملها و اتخاذ تدابیر لازم ایمنی، حفاظتی و حمایتی این مهم مورد غفلت قرار نگیرد.
انتهای پیام