به گزارش ایکنا؛ به نقل از ابنا، حجت الاسلام و المسلمین «محمدجواد زارعان» معاون امور بینالملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) شنبه شب، 20 شهریور 1400 با حضور در برنامه مصباح شبکه قرآن و معارف سیما گفت: مدرسه عاشورا در ظاهر، یک برخورد نظامی بین دو جبهه ظلم و عدل بود، اما در واقع در عاشورا، یک مدرسه تربیتی در بستر معنویت، مقاومت و مظلومیت اتفاق افتاد. حضرت اباعبدالله الحسین(ع) معلم بزرگ این مدرسه بود و حضرت رقیه(س) از چهرههای بارز این سیر تربیتی به شمار میرفت که در عین مظلومیت و سن کم، مظهر مقاومت و ایستادگی در برابر ظلم بود.
وی ادامه داد: حضرت رقیه(س) در کاخ یزید، پیام آور مقاومت در برابر ظلم یزید بود و این بانو به ما پیروان اهل بیت(ع) نشان داد که یک طفل سه سال میتواند به گونهای تربیت شود که در برابر ظلم ایستادگی داشته باشد.
معاون امور بینالملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: ما به عنوان جامعه اهل بیتی باید در عین توجه به ابعاد عزاداری، این درس را هم باید یاد بگیریم که فرزندانمان را به گونهای تربیت کنیم که به دور از سن و جنسیت برای جامعه بزرگ آماده شوند.
زارعان با اشاره به فعالیتهای مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار کرد: این مجمع براساس ماموریتش در خصوص دنبال کردن وضعیت شیعیان در جهان در عرصههای مختلف وارد فعالیت شده است، یکی از عرصههای متمایز کننده شیعیان از دیگران، عرصه فرهنگی است و قرآن در راس امور فرهنگی است، به همین دلیل مجمع جهانی اهل بیت(ع) باید براساس ماموریت خود و برای پاسخ به اتهامات علیه شیعیان در خصوص عرصه قرآن، وارد این عرصه شود.
وی ادامه داد: خواسته یا ناخواسته این مساله، مطرح میشود که جامعه شیعی آن گونه که باید و شاید به قرآن اهتمام ندارد، در حالی که در واقع براساس فرموده نبوی، ثقلین دو امری است که همگام با هم مورد اهتمام ائمه معصومین(ع) و سیره علما بوده است و باید به قرآن به عنوان ثقل اکبر توجه داشت. مجمع جهانی اهل بیت(ع)، برنامه قرآنی خود را در این مسیر قرار داد و طرحی را به عنوان جایزه جهانی 114 را طراحی کرد تا فعالیتهای قرآنی بینالمللی انجام شده در جوامع اهل بیتی، احصا شود و زمینه برای شبکه سازی بین این فعالیتها، فراهم شود و در صورت لزوم موارد تشویق و جهتدهی به فعالیتها مورد توجه قرار بگیرد.
معاون امور بین الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) افزود: بعد از آغاز فراخوان جایزه جهانی 114 در یک بازه زمانی کمتر از سه ماه و با توجه به مخاطبان جهانی مرتبط با مجمع جهانی اهل بیت(ع)، حدود 500 اثر از 40 کشور در قارههای مختلف جهان به دبیرخانه جایزه جهانی 114 رسید، تنوع آثار و ملیتهای شرکت کننده در جایزه جهانی 114 برای ما جالب توجه بود.
زارعان، عصر کنونی را عصر ارتباطات دانست و تصریح کرد: باید فعالان عرصههای مختلف یکدیگر را در این عرصه پیدا کنند که این کار تا حدودی انجام شده است، اما زمانی که یک نهاد مردمی همچون مجمع جهانی اهل بیت(ع) وارد شود، ارتباط گرفتن بین فعالان عرصههای قرآنی در جوامع اهل بیتی، سرعت میگیرد.
وی ادامه داد: در آثار رسیده به دبیرخانه جایزه جهانی 114 شاهد تنوع مجموعههای مختلف شرکت کننده در این جایزه چه در بخش آقایان و چه در بخش بانوان بودیم، در برخی از این فعالیتها، جوانان گرداننده بودند و ما همه مخاطبان جایزه جهانی 114 را در جریان این فعالیتها قرار دادیم و آنها با دادن این فعالیتها، انگیزه پیدا کردند.
معاون امور بینالملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در پاسخ به سوالی درخصوص ساختار این مجمع و تاریخچه آن گفت: مجمع جهانی اهل بیت(ع)، یک مجموعه مردم نهاد است و مجمع جهانی اهل بیت(ع) از ترکیب بزرگان، فرهیختگان و پیشگامان جوامع اهل بیتی در سراسر جهان تشکیل شده است. مجمع جهانی اهل بیت(ع) از سه دهه پیش در سایه جمهوری اسلامی فعالیت خود را آغاز کرد و پیش از شیوع کرونا، جمعهایی هر چهار سال به عنوان مجمع عمومی مجمع جهانی اهل بیت(ع) برگزار میشد و شرکت کنندگان در این جمع، امور را تدبیر میکردند.
زارعان با اشاره به هدف مجمع جهانی اهل بیت(ع) اظهار کرد: هدف این مجمع فراهم کردن زمینه برای رشد و ارتقا شیعیان و فرق شیعه و محبان اهل بیت(ع) در عرصههای مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی است. مجمع جهانی اهل بیت(ع) به دنبال این است که از مجموعههای شیعی، پاسداری کند، البته این مجمع بنا ندارد که برای جوامع شیعی، برنامه ریزی کند، خود این جوامع، ظرفیت های بزرگی در درون خود دارند. جوامع محلی شیعی در نقاط مختلف جهان، فعالیت میکنند و در ماه محرم، شاهد فعالیتهای گسترده در عرصه عزاداری توسط شیعیان در دنیا بودیم. برای پاسداری و حمایت از ظرفیتهای جوامع شیعی تلاش می کنیم و پرداختن به کارهای قرآنی، یکی از کارهای اصیل در این زمینه به شمار میرود.
وی ادامه داد: آیتالله تسخیری و آیتالله آصفی از جمله دبیران کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) بودند که به عنوان پیشگامان فعالیتهای قرآنی در این این مجمع شناخته میشدند، آنها با تالیفات قرآنی در عرصه قرآن گام برداشتند. جایزه جهانی 114، یک کار ابتکاری توسط مجمع جهانی اهل بیت(ع) در زمینه قرآن در عرصههای رسانهای و هنری است. بیشتر آثار رسیده به دبیرخانه این جایزه مربوط به فعالیتهای جوانان و نیز بانوان بود. تعامل با جوانان و اجازه دادن به قشر جوان برای ایفای نقش، فرصتهای شگفت انگیزی را فراهم میکند.
معاون امور بین الملل مجمع جهانی اهل بیت(ع) خاطرنشان کرد: در حال اجرای طرح احسن العزاء برای ارتباط با جوامع اهل بیتی در جهان در بحث عزاداری محرم و ایام اربعین هستیم.
انتهای پیام