صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۹۸۴۰۸
تاریخ انتشار : ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۲۳:۳۷
اسماعیلی:

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همزمان با روز شعر و ادب فارسی، در دیدار با جمعی از شاعران و ادیبان گفت: به دنبال تقویت انجمن‌های ادبی هستیم و رویکرد ما این است که دور از نگاه ویترینی و مناسبتی، به حوزه شعر و ادب توجه کنیم.

به گزارش ایکنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی بعد از ظهر شنبه ۲۷ شهریورماه در نشست با اصحاب شعر و ادب با عنوان «خلوت انس» که در تالار وحدت برگزار شد، با گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی گفت: میراث بزرگ زبان فارسی با شعر حفظ شده است و شاعران، حافظان فرهنگ ما بوده‌اند. پس از ورود اسلام به برخی کشور‌ها بسیاری از مناطق اسلامی که امروز به عربی سخن می‌گویند در اصل به زبان‌های دیگر حرف می‌زدند. اما ایرانی‌ها با وجود عشق به اسلام و قرآن، هویت خود را با زبان فارسی حفظ کردند.
 
وی ادامه داد: امروز وقتی از هویت ایرانی حرف می‌زنیم، اولین مؤلفه آن همین زبان‌فارسی است. قدرت زبان شعر و ادب که برای همه ما یک میراث فکری و فرهنگی مشترک به وجود آورده امروز دارای یک قلمرو وسیع با جغرافیای انسانی است که از افغانستان تا پاکستان و تاجیکستان شاهد زبان و ادب فارسی هستیم.
 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به سفر اخیر رئیس جمهور به تاجیکستان بیان کرد: یکی از نقاط مشترک فرهنگی ما با تاجیکستان زبان فارسی است و پدر شعر فارسی، رودکی بزرگ که از دیگر اشتراکات فرهنگی ماست، در این کشور مدفون است و امیدوارم در آینده محافل شعر و ادب با ادبای این کشور برگزار شود.
 
اسماعیلی یادآور شد: بنای دولت مردمی این است که در حوزه هنر‌های اصیل ایرانی یک بازنگری داشته باشد. ما تلاش می‌کنیم نگاهی که هنر را به یک موضوع ویترینی تقلیل می‌دهد، بشکنیم. حوزه شعر حوزه‌ای است که احساس همزبانی و تعلق به آن داریم و در دولت یکی از رویکرد‌های ما تقویت انجمن‌های ادبی است. خیلی از عزیزان حاضر در این نشست، حاصل تشکل‌ها و انجمن‌های ادبی هستند، بنابراین باید ساختار و بودجه مناسب را برای این کار در نظر بگیریم.
 
وی با اشاره به اینکه امام‌راحل و رهبر معظم انقلاب نیز دارای قریحه شعر هستند، افزود: انقلاب اسلامی به لو‌ازم شعر پایبند بوده و هست و این نشست را در اصل تجلیل دولت مردمی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و از ادبا و شعرا می‌دانم.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: تلاش خواهیم کرد به دور از نگاه ویترینی و مناسبتی به عنوان بخش اصلی حوزه فرهنگ و هنر ایرانی اسلامی به حوزه شعر و ادب توجه کنیم. این حوزه بزرگان بسیاری دارد و همه سلیقه‌ها می‌توانند در شعر و ادب حس همزبانی داشته باشند.
انتهای پیام