صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۳۹۹۸۴۵۶
تاریخ انتشار : ۲۸ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۲۶

مسئول ثبت آثار اداره‌کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوشهر از تکمیل پرونده چند میراث‌ فرهنگی ناملموس استان خبر داد و گفت: ۷ اثر میراث فرهنگی استان در مسیر ثبت ملی قرار گرفته است.

به گزارش ایکنا از بوشهر، سودابه معموری، مسئول ثبت آثار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوشهر صبح امروز 28 شهریور در جمع خبرنگاران از تکمیل پرونده هفت میراث‌فرهنگی ناملموس استان، برای ثبت در فهرست آثار ملی خبر داد و گفت: استان بوشهر دارای میراث فرهنگی بزرگی است که تلاش می‌شود در ثبت آنها تسریع شود.

مسئول ثبت آثار اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان بوشهر آئین‌های سنتی استان بوشهر را میراثی گران‌بها دانست و بیان کرد: در عزا و شادی شاهد برنامه‌ها، مراسم و آئین متنوعی در نقاط مختلف استان بوشهر هستیم که دارای غنای بسیار بالایی هستند.

معموری بیان کرد: در این راستا هفت پرونده برای ثبت میراث‌فرهنگی ناملموس استان در فهرست آثار ملی تشکیل شده است.

وی افزود: این پرونده‌ها شامل آئین سنتی عزای سرپا، تعزیه روز اربعین و نقش زنان در بوشهر، مراسم حجله حضرت قاسم، نخستین نمایش آئینی و سنتی استان، حلوای دارویی برای زنان زائو، درمان سنتی جا انداختن رگ گریچه(رگ کمر) و درمان سنتی ضرب دیدگی و شکستگی با قیر طبیعی است.

معموری با اشاره به اینکه چهار اثر مربوط به مراسم سنتی استان بوشهر است افزود: تکمیل پرونده‌ها شامل تحقیقات میدانی و کتابخانه‌ای بوده که در کنار مستندنگاری تصویری، انجام شده است.

وی هدف از ثبت آثار را اهمیت ماندگاری میراث‌فرهنگی ملموس و ناملموس ارزیابی کرد و گفت: با ثبت آثار، ضوابط حفاظت و حراست از آنها تغییر کرده که با پشتوانه و حمایت قانونی لازم، زمینه حفظ و احیای آنها نیز فراهم می‌شود.

انتهای پیام
مطالب مرتبط