صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۰۳۹۵۵
تاریخ انتشار : ۱۹ مهر ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۳

غلط‌نویسی و به‌ اصطلاح شلخته‌‌نویسی در شبکه‌های اجتماعی تهدیدی جدی برای زبان و ادبیات فارسی محسوب می‌شود.

به گزارش ایکنا، سرعت ‌بالای تبادل اطلاعات و ارتباطات در شبکه‌های اجتماعی بسیاری از کاربران را مجبور کرده تا در تعاملات اجتماعی خود از کلمات خلاصه شده یا نگارش شکسته و غلط استفاده کنند.

این غلط‌نویسی و به‌ اصطلاح شلخته‌‌نویسی تهدیدی جدی برای زبان و ادبیات فارسی محسوب می‌شود. استفاده مکرر از کلمات خارجی یا نوشتن حرف سین به‌ جای سلام و یا کلماتی که املای غلطی دارند مانند عایا به‌ جای آیا و صدها نمونه دیگر از کلماتی هستند که دست‌ به ‌دست شدن آن‌ها می‌تواند استفاده صحیح از زبان فارسی را تحت تأثیر قرار دهد.

به نظر شما برای جلوگیری از گسترش این آسیب چه کنیم؟ یکی از راهکارها آشنا کردن فرزندان با گنجینه بی‌نظیر ادبی ایران است. همچنین، حساسیت در برخورد با غلط‌‌نویسی‌ها در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند به کاهش این آسیب کمک کند.

بهتر است به فرزندانمان آموزش دهیم که غلط‌نویسی‌ها در فضای مجازی اگر از سر شوخی هم باشد بازهم ارزش سخن را کم می‌کند. فراموش نکنید که نگارش صحیح، نشان‌دهنده هویت و اصالت ماست.

همچنین، مرکز توسعه فرهنگ و هنر در فضای مجازی وابسته به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام به تهیه کلیپ‌هایی با موضوع فضای مجازی و سواد رسانه‌ای کرده است که در ادامه می‌بینید.

انتهای پیام