صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۰۷۸۵۱
تاریخ انتشار : ۰۵ آبان ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۷
معاون دانشگاه لرستان بیان کرد:

عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه لرستان قرآن را اساس شکل‌گیری تمدن اسلامی دانست و با اشاره به اینکه اهل‌ بیت(ع) صیانت‌گران و حافظان قرآن هستند، گفت: تمسک به قرآن بدون عترت کامل نیست.

حجت‌الاسلام حسین فلاحی‌اصل، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان در گفت‌وگو با ایکنا از لرستان، تفسیر قرآن کریم بدون تمسک به اهل‌ بیت(ع) را ضلالت دانست و اظهار کرد: قرآن به تمام نیازهای هدایتی بشر پاسخ‌گو است و دریای عمیقی از معارف هدایتی است که هر چقدر انسان در این دریا و اقیانوس بیکران ورود کند، می‎‌تواند دُرهای گران‌قدری را پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه قرآن و تفسیر قرآن، منبع معارف دین است، ادامه داد: منبع اولی که ما در معارف، فقه، در مسائل اجتماعی، اقتصادی و در مسائل سیاسی داریم، قرآن کریم است و اهل‌‌ بیت(ع) هم ترجمان و مفسران قرآن هستند.

فلاحی‌اصل تمسک به قرآن و عترت را مایه نجات انسان دانست و با بیان اینکه قرآن منبع اصلی و ثقل‌ اکبر است و در کنارش اهل‌‌ بیت(ع) هم ثقل‌ اصغر هستند، اظهار کرد: در حقیقت این دو هستند که پاسخ‌گوی نیاز هستند و ما می‌‌توانیم به‌وسیله قرآن با هدایت‌‌گری ائمه پاسخ‌گوی نیاز معارفی جامعه باشیم کمااینکه این قرآن است که می‌‌تواند اساس شکل‌گیری تمدن اسلامی و روشن‌گر مسائل گوناگون جامعه باشد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان با تأکید بر اینکه باید ابعاد گوناگون آیات قرآن را مورد توجه قرار دهیم، گفت: آیات قرآن به‌صورت مجموعه‌ای، پیام‌‌هایی دارد و به‌صورت فردی، هر آیه‎‌ای و هر جمله‎‌ای، پیامی دارد.

عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه قرآن دارای وجوه متعددی است و نیاز به مفسر دارد، اهل‌ بیت(ع) را عالی‌ترین مفسران قرآن دانست و گفت: تمسک به قرآن بدون عترت، گمراهی است و تمسک به اهل‌ بیت(ع) سبب می‌‌شود ما دچار تفسیر به رأی نشویم.

وی با یادآوری اینکه دنبال کردن روش اهل‌‌ بیت(ع) که صیانت‌گر و حافظ قرآن هستند باعث می‌‌شود که ما به مراد اصلی قرآن پی ببریم و احیاناً مراد خودمان را بر قرآن تحمیل نکنیم، یادآور شد: اهل‌ بیت(ع) جزئیات قرآن را بیان کرده‌‌اند و ما در بخش‌‌هایی که قرآن کلیات را بیان کرده است، می‌توانیم اطمینان خاطر داشته باشیم که جزئیات احکامی که ائمه بیان کرده‌‌اند، حق و مطابق با قرآن است.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه لرستان با بیان اینکه تمسک به عترت بدون قرآن کامل نیست، چراکه اهل‌‌ بیت(ع) می‌‌خواهند با قرآن مردم را به کمال برسانند، اضافه کرد: مسیر را قرآن تعیین می‌‌کند و اهل‌‌ بیت(ع) راه را نشان می‌‌دهند؛ به‌معنای دیگر قرآن به‌عنوان منبع و اساس معارف دینی نیاز به مفسر و مبین دارد و مفسر اصلی آن، پیامبر اکرم(ص) و ائمه‌ اطهار(ع) هستند.

عضو هیئت علمی دانشگاه لرستان با تأکید بر لزوم آشنایی و انس بیشتر مردم با کتب تفسیر قرآن، ادامه داد: تفاسیر نمونه و تفسیرالمیزان از تفسیرهای قرآنی هستند که می‌توانند مورد استفاده مردم قرار گیرند، کمااینکه در معرفی و اشاعه بیشتر تفاسیر قرآن باید برنامه‌ریزی مطلوبی صورت گیرد.

انتهای پیام