صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۰۹۰۲۳
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۴

توصیه واضح و روشن پیامبر(ص) به والدین و تمام کسانی که در تربیت نوجوانان نقش دارند، سهیم کردن نوجوانان در تصمیم‌گیری‌هاست؛ اما آیا به این حدیث تربیتی مهم عمل می‌کنیم؟

به گزارش ایکنا، امروز 8 آبان‌ماه مصادف با سالروز شهادت حسین فهمیده، نوجوان بسیجی است که آن را روز نوجوان و بسیج دانش‌آموزی نامیده‌اند.

هزاران کتاب، مقاله و برنامه آموزشی در حوزه تربیت کودک، نوجوان و جوان وجود دارد و میلیون‌ها نفر به عنوان متخصص و کارشناس طی قرن‌ها در این زمینه صحبت کرده و دستورالعمل صادر کرده‌اند اما همچنان تربیت کودکان و نوجوانان یکی از چالش‌ برانگیزترین مسائل نه تنها والدین بلکه جامعه جهانی است.

این مسئله در دوران کنونی که بخش قابل توجهی از وقت نوجوانان در مراکز آموزشی و البته فضای مجازی سپری می‌شود، بسیار چالش‌برانگیزتر است.

در خصوص تربیت کودک در مراحل مختلف رشد، در اسلام نیز مباحث مهمی مطرح و این موضوع از مسائل تربیتی بسیار مهم در اسلام است. پیامبر(ص) و ائمه معصومین(ع) نیز در این خصوص احادیث متعددی دارند. از جمله احادیث بسیار مطرح در این زمینه حدیثی از پیامبر(ص) است که فرموده‌اند: «فرزند، هفت سال مولی، هفت سال بنده و هفت سال وزیر است. پس اگر در سال بیست و یکم روحیات او مورد رضایت تو بود (شکر خدای نما) و الاّ واگذار، که در پیشگاه خدا معذوری».

به همین حدیث کوتاه توجه کنید؛ از سن 14 سالگی به بعد فرزند شما باید وزیر و مورد مشورت باشد. تمام کتاب‌های روانشناسی تربیتی در خصوص لزوم ایجاد عزت نفس، احترام به خود، حساس بودن دوران نوجوانی و لزوم برقراری ارتباط قوی بین والدین و فرزندان در دوران نوجوانی سخن گفته‌اند. حال تصور کنید در یک خانواده فرزند نوجوانان وزیر یا همان طرف مشورت خانواده باشد؛ آیا دوستی، اعتماد متقابل و ارتباط صمیمانه بین والدین و فرزندان ایجاد نمی‌شود؟

آیا با مشورت کردن، پرورش فکری و قدرت تعاملی صحیح در نوجوان به وجود نمی‌آید؟ آیا با مشورت کردن نوجوان احساس عزت نفس و اعتماد به نفس نمی‌کند؟ آیا نوجوان احساس ارزشمندی نمی‌کند؟

البته این حدیث اکنون که بخشی از تربیت نوجوانان در مدارس صورت می‌گیرد، صرفاً منحصر به والدین نیست. معلمان و مدیران مدارس نیز باید متوجه اهمیت مشورت با نوجوانان و فواید عمل به این توصیه تربیتی باشند و با عمل به همین توصیه مهم اما ساده زمینه تربیت صحیح نوجوانان را فراهم کنند.

انتهای پیام