صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۲۱۱۹۹
تاریخ انتشار : ۲۴ آذر ۱۴۰۰ - ۱۶:۴۲

سال آینده برنامه‌های گسترده‌ای به مناسبت گرامیداشت بیش از هزار سال حضور اسلام در تاتارستان در این جمهوری برگزار می‌شود.

به گزارش ایکنا به نقل از آسیانیوز، مارات خوسنولین، معاون نخست‌وزیر جمهوری تاتارستان روسیه، برنامه‌هایی را برای جشن 1100 سال از مسلمان شدن بلغارهای ولگا، جمعیت باستانی منطقه اورال در زمان کیوان روس (امپراتوری متشکل از اقوام اسلاو شرقی، بالتیک و فینی) را تصویب کرده است.

در سال 2022، 71 رویداد برنامه‌ریزی شده است. مهمترین آنها ساختن یک مجموعه عظیم در کازان، پایتخت جمهوری تاتارستان به نام مسجد جامع سوبورناجا است.
این ساختمان شامل یک موزه، یک کتابخانه و چندین نمایشگاه خواهد بود. همچنین ابتکارات دیگری در مناطق مجاور اولیانوفسک و نیژنی نووگورود و در مسکو راه‌اندازی خواهد شد.

علاوه بر این یک مرکز علمی مطالعه و انتشار نسخه‌های خطی منابع اسلامی در کازان افتتاح می‌شود و در دسترس محققان و مردم قرار خواهد گرفت.

همچنین قرار است چندین کنفرانس با موضوع «روسیه و جهان اسلام» با مشارکت سازمان همکاری اسلامی، مرکز مطالعات اقتصادی اجلاس کازان و یونسکو برگزار شود که چهل و پنجمین نشست کمیته میراث جهانی را در کازان برگزار می‌کند.

بلغارهای ولگا جمعیت اصلی بخش شرقی روسیه اروپایی امروزی بودند. تهاجم تاتارها و مغولان به روسیه در اوایل قرن سیزدهم میلادی، درست پس از مرگ چنگیزخان، با نابودی بلغارهای شرقی انجام شد. تاتارها مذهب رسمی نداشتند و آیین‌های محلی را پذیرفتند و در اواخر دهه 1300 میلادی به دین اسلام گرویدند.

کازان بعداً توسط روس‌ها تحت رهبری اولین تزار، ایوان مخوف در اواسط قرن 15 فتح و به روسیه ضمیمه شد. اسلام تاتارهای روسی همیشه در هم‌زیستی با مسیحیت ارتدکس بوده و به عنوان دومین دین سنتی روسیه به‌شمار می‌آمده است.

جشن‌های کازان نوعی همراهی برای تعالی روسیه مسیحی تلقی می‌شود و گواهی بر ويژگی روسيه به عنوان کشوری که قادر به تحقق هماهنگی اديان بزرگ است، به شمار می‌آید. 

انتهای پیام