صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۲۲۳۶۲
تاریخ انتشار : ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۷
یادداشت

یکی از فعالان قرآنی طی یادداشتی خواستار تأمل بیشتر در برداشت صحیح و اجرای امر رهبر معظم انقلاب، پیرامون کار قرارگاهی فرهنگی و قرارگاه قرآنی شد.

به گزارش ایکنا، مصطفی بی‌‌غم، فعال قرآنی طی یادداشتی که در اختیار این خبرگزاری قرار داد به چیستی و چرایی قرارگاه قرآن پرداخت. متن این یادداشت در ذیل آمده است؛

«پیش از آغاز باید گفت ادبیات حوزه قرارگاهی متمایز از ادبیات رایج مدیریتی بوده و البته متعارض آن نیست، بلکه برای مدت معین و شرایط خاصی نجات‌دهنده و راهگشا است.

قرارگاه در اصطلاح اجرایی و مدیریت کلان محل و محفلی است با هدف هماهنگی سازمان‌های مختلف که در موضوعی واحد تشکیل می‌شود و لزوم تشکیل آن به معنای عدم کفایت فرایندها و سازمان‌های تعریف شده فعلی در نیل به هدف است.

قرارگاه تحت فرماندهی واحد و با تصمیمات و فعالیت‌های جدید و زودبازده، وضعیت را از اضطراری و مواجهه فعال به وضعیت عادی با مواجهه پیشتازانه تبدیل می‌کنند.

در این مورد به ویژه یعنی قرارگاه قرآنی، ممکن است بسیاری از عزیزان و فعالان قرآنی برداشت وضع اضطرار یا موقعیت تحت هجمه نداشته باشند و حداکثر قائل به این باشند که از برنامه‌های میان‌مدت عقب‌ماندگی رخ داده است.

لیکن با عنایت به اینکه رهبر معظم انقلاب بارها تقابل ما با استکبار و در رأس آن شیطان بزرگ را در زمان کنونی جنگ باورها و اراده‌ها نامیدند و از سویی قرآن کریم مهمترین عقبه اعتصام به باورهای راسخ در این مواجهه است، می‌توان به این نتیجه رسید که فرمان ایشان نه از برای دستیابی به آمارهای بیشتر حفظ، قرائت و تدبر بلکه برای تجهیز و نجات قلوب و ایمان‌ها در عصر غلبه رسانه بر اندیشه‌ها است.

حال باید دید که با این نگاه و باور به ضرورت تشکیل قرارگاه، امکان تشکیل آن و ملزومات آن تا چه حد میسر است؟

در ساختار قرارگاهی، سازمان ویژه‌ای به فرماندهی واحد تشکیل می‌شود و مهمترین عنصری که در این تشکیلات تغییر می‌کند تبدیل مدیریت (ویژه وضعیت عادی سازمان‌ها) به فرماندهی (ویژه وضعیت قرارگاهی) است. بر این اساس پیشرفت امر قرارگاهی مستلزم همدلی، فرمانپذیری مجموعه‌ها، تبعیت ولایی و دوری از تشکیک و نگاه‌های خرد سازمانی است.

گذاره‌های مهم مرتبط با قرارگاه فرمانده، نیروی تحت امر، سازماندهی چابک نوین و ادبیات اجرایی جدید هستند که به مقدار امکان به آنها خواهیم پرداخت.

مهمترین ویژگی‌های فرماندهی امر فرهنگی، آشنایی، اشراف و اعتقاد به اهداف کلان نظام، مقبولیت عام و خاص، شجاعت و تدبیر، پیشتازی زمانی و سبک‌های مواجهه و شناخت ابعاد اضطرار و گستره مواجهه است. جای دارد در آستانه دومین سالگرد ترور ناجوانمردانه یادی از سردار دل‌ها سرلشگر پاسدار شهید حاج قاسم سلیمانی این مرد تاریخ‌ساز کنیم که تمامی این ویژگی‌ها را در حد کمال در خود داشت و از خود بروز داد.

ان‌شاء‌الله در فرصتی دیگر به مواردی همچون ویژگی‌های فرمانبران قرارگاه قرآنی، نسبت شورای توسعه فرهنگ قرآنی با قرارگاه، تسری قرارگاه قرآنی به قرارگاه‌های استانی‌، موضوعی و مناسبتی و سایر موارد خواهیم پرداخت.»

انتهای پیام