صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۲۳۳۰۶
تاریخ انتشار : ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۷
یادداشت وارده

سیده کبری حسینی بلخی، شاعر آیینی افغانستانی به مناسبت بزرگداشت مقام ادبی استاد محمدعلی مجاهدی؛ پدر شعر آیینی ایران یادداشتی را نوشته است.

سیده کبری حسینی بلخی، شاعر آیینی افغانستانی به بهانه بزرگداشت مقام ادبی استاد محمدعلی مجاهدی، در یادداشتی که به ایکنا ارسال شده نوشت: «شناسنامه شعر آیینی فارسی در دوره جمهوری اسلامی ایران، به نام استاد محمدعلی مجاهدی ثبت شده است. استاد مجاهدی، یک عمر در سنگر فرهنگ عاشورای حسینی جهاد و با واژگان و کلماتی که سربازان سربه‌راه و وفادار او به حساب می آیند، در برابر شبیخون فرهنگی مقاومت کرده است.

سروده‌های آیینی این شاعر اندیشمند که از خلاقیت و آفرینش ادبی و هنری والایی برخوردار است، به شعر آیینی، برگ و بار بخشیده است. پژوهش‌های بی‌بدیل این پژوهشگر فروتن که ریشه در قرآن مجید و روایات معصومین (ع) و تراث غنی شیعه در فراز و فرود تاریخ سرخ این قبیله دارد، به آن ریشه و ژرفنای فناناپذیر داده است.

شاگردان این استاد ارجمند که اکنون هرکدام بر سکوی استادی و آموزش و تعلیم نشسته‌اند، بر پویایی، بالندگی، شتاب و نهادینه شدن جریان شعر آیینی به عنوان یک جریان ادبی فاخر و غیر قابل انکار افزوده‌اند. البته استاد مجاهدی این مسیر پر از فراز و نشیب را به آسانی نپیموده است. بلکه چند دهه از عمر شریف خود را «در محفل روحانیان» تلمذ و «در محضر لاهوتیان» تهجد کرده و «فغان دل» شنیده تا بر «شکوه شعر عاشورا» و ادبیات مقاومت شیعی بیافزاید و «سیمای مهدی(عج) را در آیینه شعر فارسی» به منتظران ظهور و تشنگان حضور آن حضرت بنمایاند.

انتهای پیام