صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۲۴۰۸۶
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۴۰۰ - ۰۷:۵۵
حجت‌الاسلام حکیم:

پایه‌گذار گروه فقه تخصصی خانواده جامعةالمصطفی(ص) با بیان اینکه نیازمند جامعه خانواده‌محور هستیم گفت: تعریف خانواده الگو و تراز قرآن و اسلام باید به درستی معرفی شود؛ وقتی ما الگویی معرفی نکرده‌ایم چطور انتظار خانواده‌ای در تراز قرآن و اهل‌بیت(ع) داشته باشیم.

به گزارش ایکنا از استان مرکزی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمنذر حکیم، پایه‌گذار گروه فقه تخصصی خانواده جامعةالمصطفی(ص)، عصر دوشنبه، 6 دی در نشست علمی «فقه نظام جامع خانواده اسلامی» که در مصلای بیت‌المقدس اراک برگزار شد، ضرورت توجه بسیار بر کانون خانواده و تحکیم بنیان آن را مورد تأکید قرار داد و افزود: ارتقای سطح خانواده‌ها مستلزم نهضت فراگیر است که نقش حوزه علمیه و  دانشگاه در این عرصه مهم ارزیابی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه آیات قرآن منبع اصلی برای پرداختن به امور خانواده و مباحث اجتماعی هستند، به آیات 63 تا 74 سوره مبارک «فرقان» استناد و اظهار کرد: این آیات و دیگر آیات الهی در خصوص خانواده نظام جامع خانواده را تعریف می‌کند، چراکه بهترین، دقیق‌ترین و جامع‌ترین طرح‌ها را در آیات وحی می‌توان یافت.

حکیم ادامه داد: برای مدیریت نظام جامع خانواده باید تمامی آیات را به خوبی درک و در زندگی پیاده کرد. آیات به دلیل جامعیت و داشتن نکات برجسته در بخش‌های مختلف می‌توانند بحران کنونی خانواده و سیاه‌چاله جمعیت در وضعیت فعلی را با توجه به معیاربودن فقه اسلامی در مکتب اهل‌بیت(ع) برطرف کنند.

وی بیان کرد: در سوره‌های مکی که 3 پنجم قرآن را تشکیل می‌دهد بر تمرکز تحکیم امت اسلامی و تربیت جامعه در مسیر اسلام و قرآن دلالت دارد. از سوره مبارکه علق تا مطففین قرآن مبانی خانوادگی و اجتماعی را پایه‌گذاری و فرهنگ‌سازی کرده است. همچنین در سوره مبارکه «بقره» نیز کلیات نظام اجتماعی اسلامی را با خُرده‌نظام‌های اجتماعی اعم از نظام امامت، خانواده، اقتصادی، روابط بین‌الملل، فرهنگی و آنچه برای جامعه اسلامی مهم است را شاهد هستیم.

حکیم ادامه داد: جامعه متقین، جامعه الگویی اسلامی است و پیشگیری یعنی از آنچه منافی کمال انسان دوری شود، پیشگیری رکن اول در تقوا است و باید به آن توجه ویژه کرد. در 86 سوره قرآن در این خصوص مفهوم‌سازی شده و ویژگی‌های تقوا به‌گونه‌ای مطرح شده که جویندگان این حقیقت با مطالعه متوجه شاهکار مفهوم‌سازی و بسترسازی برای ایجاد تحول می‌شوند.

پایه‌گذار گروه فقه تخصصی خانواده جامعةالمصطفی(ص) اضافه کرد: تواضع و فروتنی اولین ویژگی عبدالرحمن‌ها است، چراکه داشتن این خصیصه انسان را به اوج می‌رساند و تکبر انسان را به ذلت و نابودی می‌کشاند. همچنین از دیگر ویژگی‌ها می‌توان به نحوه دعای این افراد، داشتن صداقت و پاکی، عفت و پاکدامنی اشاره کرد.  

حکیم در بخشی از سخنان خود با بیان این مطلب که عبادالرحمن‌ها همچون شهید سردار سلیمانی، چمران و دیگر شهدای فداکار به نمره 20 در تقوا قانع نبودند و نمره‌ای بالاتر از آن کسب کردند، تصریح کرد: معرفی این افراد پیشرو و پیشتاز باید در اولویت دستگاه‌های ذی‌ربط برای آشنایی نوجوانان و جوانان و خانواده آنان قرار گیرد. هرچه تعداد افراد متقی در جامعه بیشتر باشد خانواده در مصونیت بیشتری است.

وی با تأکید براینکه حوزه‌های علمیه برای بحران خانواده و سیاه‌چاله جمعیت باید پیشتاز دیگر دستگاه‌ها باشند و با قدرت در این مسیر حرکت کنند، بیان کرد: سند الگوی جامع منطبق با فرامین مقام معظم رهبری باید در دستور کار قرار گیرد. ایشان در سال 93 سیاست جمعیت و در سال 95 سیاست خانواده را اعلام فرمودند، قریب به 8 سال از از ابلاغ سیاست جمعیت می‌گذرد، چه کرده‌ایم؟

حکیم ادامه داد: حوزه‌های علمیه در نظام جامع خانواده حرف اول را می‌زند و ما برای پیشرفت در بخش‌های مختلف و رفع مشکلات و آسیب جمعیت نیازمند جامعه خانواده محور هستیم. تعریف خانواده الگو و تراز قرآن و اسلام باید به درستی معرفی شود. وقتی ما الگویی معرفی نکرده‌ایم چطور انتظار داشتن خانواده‌ای در تراز قرآن و اهل‌بیت(ع) داشته باشیم. خانواده پویا، پایدار و موفق افتخار‌آفرین خواهد بود.

وی فرزندآوری و ازدیاد نسل را یکی از اهداف ازدواج سالم بیان و اظهار کرد: یکی از مشکلات جامعه امروز پرهیز جوانان از ازدواج است، آنان راحت‌طلب هستند و حاضر نیستند در زندگی مسئولیت‌پذیر باشند، این جوانان رسالت اصلی خود و هدف از خلقت را نمی‌دانند و وظیفه حوزه و دانشگاه این است که مبانی را درست و اصولی آموزش داده و آنان را مسئولیت‌پذیر تربیت کند. قرآن به ما الگو داده و مسیر را روشن کرده است حال باید دید چرا از مسیر خارج شده‌ایم؟ بیش از 10 سال در زمینه فقه نظام جامع خانواده اسلامی فعال هستیم و متوجه شدیم که در این مسیر و خروج از بحران خانواده و سیاه‌چاله جمعیت از برنامه‌های آموزشی عقب هستیم، چراکه فقه ما فردگرا است و در حوزه فقه اجتماعی وارد نشده‌ایم. فقه نظام جامع خانواده مبتنی بر فقه نظام تشکیل، مدیریت خانواده، حقوق، اقتصاد، تعلیم و تربیت، روابط اجتماعی خانواده، سلامت خانواده، خانواده و محیط زیست، خانواده و نظام حاکم است و امروز با وجود این گستردگی آرزوی تأسیس دانشگاه نظام جامع خانواده اسلامی داریم. در واقع بدون داشتن الگو تحول ایجاد نخواهد شد.

انتهای پیام