صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۲۶۴۹۰
تاریخ انتشار : ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۶
آیت الله کمیلی خراسانی:

هفتمین جلسه درس اخلاق حضرت آیت الله کمیلی خراسانی با حضور شاگردان و علاقمندان آشنایی به معارف اسلامی در مسجد سلماسی قم برگزار شد.

به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی موسسه تحقیقاتی پویندگان انوار توحید، آیت الله کمیلی خراسانی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه مسجد سلماسی یکی از اماکن مقدسی است که تداعی‌کننده خاطرات تدریس امام راحل عظیم الشان است اظهار داشتند: فصل چهارم این کتاب شریف به صفات قلب و موضوع طمأنینه قلبی اشاره دارد و این آرامش قلبی باید در تمام شرایط ظاهری نماز اعم از قرائت حمد و سوره تا سایر ارکان نماز، ظهور و بروز داشته باشد.
آیت الله کمیلی خراسانی افزود: آنچه که پس از رعایت آداب ظاهری اهمیت دارد، آرامش و سکون قلبی است و کسانی می‌توانند به این مهم نائل شوند که پای در میدان سیر و سلوک الی الله بگذارند و با تمرین، ممارست و مراقبات قلبیه موفق به نفی خواطر سوء شوند و با آراستن خود به فضائل اخلاقی و توجه تمام به خدای متعال به راز و نیاز با معبود خود بپردازند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: حضرت امام خمینی(ره) در فصل چهارم کتاب شریف آداب الصلوه می‌فرمایند: نفس مطمئنه را نباید با مسئله اطمینان قلبی اشتباه گرفت زیرا نفس مطمئنه عالی‌ترین مرتبه نفس است و در روایتی از حضرت امیر(ع) برای کمیل بن نخعی آن حضرت مراتب چهارگانه نفس را به نفس نباتی، نفس حیوانی، نفس قدسیه و نفس کلیه الهیه تفسیر می فرمایند.
این استاد اخلاق و عرفان عملی تصریح کرد: قرآن مجید دارای معانی متعددی از جمله معانی تنزیلی، تاویلی و ... است؛ و کلام الله دارای ۷۰ بطن بوده و از معانی عمیقی برخوردار است و فقط برای عرفای اهل حق که سرچشمه معرفت در قلوبشان باز شده  امکان فهم معانی برتری از کلمات بزرگان وجود دارد.
آیت الله کمیلی خراسانی  افزود: امام(ره) می‌فرمودند: اطمینان قلبی باید از صورت ملکی به ملکوتی و از بدن به روح منتقل شود تا انسان بتواند طمأنینه روحی و سری را متوجه شود؛ در غیر این‌صورت در وقت شدائدی مانند حالت احتضار، شب اول قبر، برزخ و ... آثار منفی آن ظاهر می‌شود. در نماز نباید به دنبال رفع تکلیف باشیم بلکه نماز باید موجب پرواز و سیر و سلوک الی الله شود؛ و همان‌طوری که برای تقلید از مسائل دینی خود به دنبال شناخت و تبعیت از مرجع تقلید اعلم هستیم وظیفه داریم به دنبال استاد راه برویم و لازم نیست که استاد از کاملین باشد،؛ بلکه همین مقدار که استاد بتواند نفس ما را از وسوسه‌های شیطانی و نفسانیات نجات دهد کفایت می‌کند؛ زیرا در شرایط قحط الرجال الهی باید از اساتید موجود استفاده کرد.
وی تصریح کرد: اساتید اخلاقی امام خمینی(ره) مانند آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی و آیت الله شاه آبادی از بزرگان طریقت الهی بودند که علاوه بر تدریس فلسفه و حکمت، امام راحل از انفاس قدسی این بزرگواران بهره‌مند بودند و از نتایج آن می توان به تفسیر بی‌نظیر سوره حمد ایشان و ... اشاره کرد.
این استاد حوزه خاطر نشان کرد: حضرت امام(ره) با ذکر روایتی از امام صادق(ع) مبنی بر اینکه قلب شما باید قبله‌ای برای زبانتان باشد؛ یعنی اول به قلب خود توجه کنید و بعد به ذکر لسانی بپردازید تا نتیجه حاصل شود.

آیت الله کمیلی در پایان، مراقبه و کشیک نفس را کشیدن، رمز موفقیت و نائل شدن به مراتب و مقامات بلند عرفانی دانستند و تصریح کردند: ذکر و فکر بدون مراقبه و رعایت تقوای الهی هیچ سودی ندارد.

به اطلاع می‌رساند درس اخلاق آیت الله کمیلی خراسانی پیرامون شرح دروس اخلاقی حضرت امام خمینی (ره) روزهای یکشنبه بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد سلماسی واقع در شهر قم، خیابان ارم، کوچه سلماسی برگزار می‌شود.
انتهای پیام