صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۳۰۰۲۱
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۰

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی گفت: ۱۲ اثر ناملموس استان از جمله شیرینی محلی «قرابیه» در فهرست آثار ملی ثبت شد.

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان، احمد حمزه‌زاده، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان‌شرقی، امروز، سی‌ام دیماه، در جمع خبرنگاران گفت: به دنبال برگزاری جلسه شورای ملی میراث ناملموس و غنی بودن آذربایجان شرقی در دارا بودن آثار ناملموس فاخر و ارزشمند، ۱۲ پرونده پیشنهادی استان که در صدر آن‌ها شیرینی «قرابیه» تبریز قرار داشت، به ثبت ملی رسید.

وی افزود: در این جلسه شیوه تهیه شیرینی سنتی قرابیه تبریز، شیوه تهیه غذای سنتی «سوت اوزی شورباسی» در وایقان شهرستان شبستر، خرمن‌کوبی با ول و مهارت ساخت خیش سنتی در روستای بهل از توابع شهرستان اهر، مهارت بافت فرش کناره در روستای آغ بولاغ سفلی و مراسم «علم دیبی» در روز تاسوعا در روستای ارزیل شهرستان ورزقان به ثبت رسید.

حمزه‌زاده، مهارت شخم زنی سنتی در روستاهای بهل اهر و اردشیر کندی ورزقان، سبدبافی در شهرستان‌های اسکو، مراغه و ورزقان، مراسم «پیر داغی» در روستای کویج از توابع شهرستان هریس، گویش تاتی در کرینگان ورزقان، مراسم «مصلی» در روستای هریس از توابع شهرستان شبستر و مراسم عزاداری «ایچری شاخسئی» در منطقه قره داغ را دیگر آثار ناملموس ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور عنوان کرد.

انتهای پیام