صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۳۵۴۵۸
تاریخ انتشار : ۲۱ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۶
هادی محقق:

هادی محقق معتقد است که حضور نابازیگر در فیلم‌هایش به باورپذیر شدن شخصیت‌ها کمک کرده است و این رویه را همچنان ادامه خواهد داد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، در آخرین روز از جشنواره فیلم فجر امروز، 21 بهمن نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «درب» با حضور عوامل در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار شد. در این جلسه هادی محقق (کارگردان، نویسنده و بازیگر)، محمد اقبالی (بازیگر) رضا محقق (تهیه‌کننده)، حسین قورچیان (صداگذار) و منصور عبدالرضایی (فیلمبردار) حضور داشتند.

در ابتدای جلسه هادی محقق درباره استفاده از نابازیگران گفت: در این جنس از آثار، تلاش می‌شود تا مخاطب اثر را باور کند در همین راستا استفاده از نابازیگران کمک می‌کند تا تماشاگر با شخصیت ارتباط برقرار کرده و آن را باور کند. درباره شکل فیلمسازیم نیز باید بگویم سال‌هاست تلاش می‌کنم تا ببینم ارتباط فرم و محتوا چیست؟ ولی در نهایت فهمیدم این دو موضوع یکی هستند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا سینمای او وام گرفته از سینمای کیارستمی است؟ گفت: ای کاش ترجمه درست‌تری از عباس کیارستمی در سینمای ما رخ می‌داد. درباره کیارستمی حرف زدن باید عمیق‌تر و کارشناسانه‌تر باشد چون نظر دادن درباره او نیاز به تخصصی دارد که از عهده هر کسی برنمی‌آید.

این کارگردان تاکید کرد: در این فیلم یک نکته مد نظر است آن هم اینکه کار خیر را باید خدا ببیند نه بنده خدا، در همین راستا قهرمان فیلم وقتی عمل خیری را در پایان فیلم انجام می‌دهد منتظر فرد مورد نظر نمی‌شود و از خانه او می‌رود. این موضوعی است که دوست داشتن آن را مد نظر قرار دهم.

هادی محقق تاکید کرد: نگاه من به سینما هم اینگونه است. در ادامه راه نیز همین شکل فیلمسازی را ادامه می‌دهم. من هیچگاه مدعی نیستم که نظر من درست است اما این شکل فیلمسازی من است که به آن باور دارم. در ضمن در فیلم‌های من به زن اهمیت بسیار داده می‌شود اما این روش به شکل شعاری نبوده بلکه تلاش کردم با تمام وجودم چنین موضوعی را مد نظر قرار دهم.

وی در پاسخ به این نقد که فیلم عاری از احساس است، تاکید کرد: باید بدانیم تعریف از احساس چیست. احساس تنها غم و شادی عیان نیست بلکه برخی مواقع رفتارهای انسانی هم نشان دهنده احساس است.

کارگردان «درب» درباره علاقه‌‌اش به آثار مجید برزگر، توضیح داد: من برای مجید برزگر احترام بسیار زیادی قائل هستم و از او تاثیر گرفته‌ام حتی طبع شعرگونه آثارم نیز نشئت گرفته از کارهای اوست.

وی در پایان بیان کرد: از هیئت انتخاب بابت حضور آثاری چون؛ «درب» و «برف آخر» در جشنواره تشکر می‌کنم. آثار این چنینی برای اکران عمومی تولید نشده‌اند پس لازم است در چنین رویدادهایی آنها را دید. فیلم مستقل، کاری است که برای هدف خاصی به ویژه برای گیشه تولید نشود و کارگردان خود را پشت بازیگر مخفی نکند. فیلم مستقل تنها باید برای بیان حرف ساخته شود.

رضا محقق، تهیه‌کننده فیلم نیز درباره حضورش در جشنواره، توضیح داد: فیلم من برای نمایش در جشنواره تولید شده است و مطمئنم کسانی که سینما را بشناسند با کار ما ارتباط برقرار می‌کنند. من «درب» را سینما به معنای واقعی می‌دانم.

انتهای پیام