صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۳۹۷۲۲
تاریخ انتشار : ۱۰ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۵
سفیر ایران در واتیکان تاکید کرد

سفیر جمهوری اسلامی ایران در واتیکان خواستار لزوم توجه بیشتر به گفت‌وگو‌های بین ادیانی در جهان شد.

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدطه هاشمی، سفیر کشورمان در واتیکان امروز دهم اسفند طی سخنانی در آیین رونمایی از کتاب «روابط ایران و واتیکان» که به صورت ویبنار برگزار شد، اظهار کرد: این کتاب را به مقامات ارشد واتیکان اهدا کرده‌ایم و در این مراسم نیز قصد داریم آن را به کاردینال ساندری تقدیم کنیم.

وی با اشاره به مشکل مشترک ادیان در عصر حاضر مبنی فاصله گرفتن بشر از اخلاق و معنویت افزود: در جلسه‌ای به پاپ فرانسیس اعلام کردم در حال حاضر مسئله مهم این است که چه تعداد خداپرست در دنیا وجود دارد و اینکه چه تعداد مسلمان و چه تعداد مسیحی در دنیا داریم یک مسئله فرعی است؛ باید به گفت و گوی بین ادیانی توجه بیشتر شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کتاب «روابط ایران و واتیکان»، افزود: در این کتاب مجموعه‌ای از اسناد و مدارک جمع‌آوری شده است که بیانگر عمق ارتباطات بین عالمان برجسته ایران با پاپ‌ها و عمدتاً با کلیسای کاتولیک در ادوار مختلف هستند.
وی گفت: فصل دهم کتاب «روابط ایران و واتیکان» مربوط به مکاتباتی است که پادشاهان ایران از دوران ایلخانان با پاپ‌های ادوار مختلف داشته‌اند؛ این مکاتبات به حضور عالمان و اندیشمندان شیعه در دربار پادشاهان ایران برمی‌گردد.

حجت‌الاسلام والمسلمین هاشمی در پایان تصریح کرد: قدیمی‌ترین سندی که در کتابخانه واتیکان موجود است برمی‌گردد به سال ۱۲۴۶ میلادی یا ۶۴۴ هجری که دوران نقش‌آفرینی خواجه نصیرالدین طوسی در حکومت ایلخانان بوده است؛ در تاریخ آمده است که هولاکوخان بدون مشورت با این شخصیت بزرگ هیچ تصمیمی نمی‌گرفت، به هیچ سفری نمی‌رفت و پای هیچ حکمی را امضا نمی‌کرد؛ اسناد و نامه‌های پادشاهان با راهنمایی و پیشنهاد چنین شخصیت‌هایی نگاشته می‌شدند. باید گفت قطعاً گفت‌وگو و شنیدن اقوال مختلف در مسائل گوناگون می‌تواند به همگرایی و تفاهم منجر شود.

انتهای پیام