صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۴۴۹۹۵
تاریخ انتشار : ۰۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۲۰:۳۷
دبیر ستاد خدمات سفر خبر داد:

دبیر ستاد خدمات سفر گفت: ظرفیت بسیاری از شهرهای جنوبی کشور تکمیل شده است اما استان‌های مرکزی و جنوبی در نیمه دوم آمادگی و ظرفیت بیشتری برای پذیرش مسافران خواهند داشت.

به گزارش ایکنا، به نقل از وزارت میراث فرهنگی، سیدمصطفی فاطمی، دبیر ستاد خدمات سفر و مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی در گفت‌وگوی ویژه خبری، گفت: ظرفیت پذیرش مسافر در اقامتگاه‌های مجاز، رسمی و نیمه‌رسمی در بعضی از شهرها نظیر شهرهای شیراز، مشهد، بوشهر، بندرعباس و جزایر جنوبی، چابهار تکمیل و به ۱۰۰ درصد رسیده است. ظرفیت اقامتی شهر یزد نیز در چند روز اخیر تقریبا به ۱۰۰ درصد شده است.

وی با اشاره به اینکه در سراسر کشور جلسات مختلفی تشکیل دادند تا بتوان از ظرفیت‌های اضطراری در استان‌های مختلف استفاده کرد، گفت: در کنار ظرفیت‌های رسمی، استفاده از ظرفیت‌های اضطراری مثل، مدارس، سالن‌های ورزشی، خوابگاه‌های دانشجویی، به میزانی که در سال ۹۸ مورد استفاده قرار می‌گرفت، پیش‌بینی شد.

فاطمی ادامه داد: از شب دوم فروردین در شهرهای بوشهر، مشهد، شیراز و یزد از ظرفیت مساجد و حسینیه‌ها استفاده شد، زیرا به‌دلیل سردی هوا، به‌ویژه در مشهد، امکان اسکان مسافران در فضای آزاد وجود نداشت. حتی پیش‌بینی شد که از ظرفیت‌هایی که نیروهای مسلح در اختیار قرار دارند استفاده کنیم.

وی ادامه داد: اکنون ظرفیت اقامتی برخی از شهرها بیش از سال ۹۸ است. در سال ۹۸ پهنه کل کشور پذیرای مسافر بود اما امسال به‌خاطر شرایط جوی حجم سفر در استان‌های جنوبی و مرکزی بیشتر شده است.

دبیر ستاد خدمات سفر با بیان اینکه در دوران شیوع کرونا، برخی از ظرفیت‌های اقامتی که می‌توانست کمک‌رسان باشد، با مشکلات عدیده‌ای روبرو و حتی تعطیل شد، بیان کرد: تعداد زیادی از زیرساخت‌های ما مثل سرویس‌های بهداشتی، از چرخه خدمات خارج شده بودند و بسیار تلاش شد که این ظرفیت‌ها احیا شوند. در شهرهای مختلف توانستیم با بهینه کردن تأسیسات گردشگری، ظرفیت اقامت رسمی را به بیش از دوران ماقبل کرونا یعنی به ۵۱۱ هزار تخت برسانیم.

وی با اشاره به تعامل ستاد خدمات سفر و وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در چند روز پایانی سال با صداوسیما، ادامه داد: تعامل‌هایی نظیر زیرنویس‌های تلویزیون درباره شهرهای مناسب برای سفر منجر شد که ظرفیت اشغال تخت‌های تهران در ایام نوروز از ۳۰ درصد به ۹۰ درصد برسد. این اعداد نشان می‌دهد که چرخشی در سفر داشتیم.

فاطمی بیان کرد: امسال خراسان جنوبی، سمنان، جنوب کرمان و جنوب فارس که استان‌های مناسبی برای سفر بودند پذیرای گردشگران زیادی شدند. همچنین در استان بوشهر، شهرهای اطراف مثل دشتستان به‌عنوان ظرفیت کمکی پیش‌بینی شده بود که تکمیل و عسلویه به‌عنوان ظرفیت کمکی دیگری اضافه شد. اکنون نیز در حال هدایت مسافران به سمت شهرهای دیگر هستیم. یا مثلا در استان هرمزگان، ظرفیت شهر بندرعباس، جزایر جنوبی، بندر لنگه، بندر خمیر تکمیل شد و اکنون در حال هدایت گردشگران را به شهرهای مجاور هستیم.

وی با بیان اینکه در نیمه دوم سفرهای نوروزی، سمت‌وسوی سفرها به سمت استان‌های شمالی بیشتر خواهد شد، افزود: امروز جلساتی با ستادهای اجرایی استان‌های شمالی داشتیم تا بتوانیم ظرفیت‌های کمکی را اضافه کنیم. مثلا استان‌های مرکزی مثل اصفهان و استان‌های جنوبی در نیمه دوم آمادگی و ظرفیت بیشتری برای پذیرش مسافران خواهند داشت.

مدیرکل دفتر توسعه گردشگری داخلی اظهار کرد: باید زمینه‌ای فراهم شود تا با حداکثر ظرفیت تحمل هر شهر و هر منطقه‌ بتوانیم پذیرای مسافران باشیم زیرا اگر بیش از ظرفیت تحمل مسافر وارد شهرها شود هم برای مسافران شرایط مطلوب نخواهد بود و هم می‌تواند برای شهر آسیب‌زا باشد.

وی درباره نظارت روی واکسینه شدن مسافران گفت: علاوه‌بر نظارت دوربین‌ها در طول مسیر، اماکن اقامتی از پذیرش افراد واکسینه نشده خودداری می‌کنند. به‌علاوه مراکز تهیه بلیت نیز روی این مسئله نظارت دارند.

انتهای پیام