صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۴۵۹۳۲
تاریخ انتشار : ۱۲ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۱:۳۹
رئیس جمهور در نشست خبری:

زئیس جمهور گفت: زیارت اقتضائاتی دارد و باید از مبدا تا مقصد برنامه‌ریزی و تسهیل شود و برای آسان شدن و دلنشین شدن آن باید همه دستگاه‌ها دست به دست هم دهند و زمینه‌های یک زیارت آسان را فراهم کنند.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، حجت‌الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور، شامگاه ۱۱ فروردین‌ماه، در نشست خبری که در سالن همایش‌های صداوسیما برگزار شد، اظهار کرد: نشست‌های خوبی با مدیران و سایر شخصیت‌های استان داشتیم. دوستان ما از قبل مسائل استان را بررسی کرده بودند. امروز وزرا را به شهرستان‌ها اعزام کردیم  تا از نزدیک با مشکلات شهرستان‌ها آشنا شوند و موارد را منتقل کنند.

وی با اشاره به ورود جمعیت سالانه ۳۰ میلیون نفری به همراه ۵ میلیون زائر خارجی به مشهد، عنوان کرد: زیارت اقتضائاتی دارد و باید از مبدا تا مقصد برنامه‌ریزی و تسهیل شود و برای آسان شدن و دلنشین شدن آن باید همه دستگاه‌ها دست به دست هم دهند و زمینه‌های یک زیارت آسان را فراهم کنند.  از جمله مسائلی که در این خصوص مطرح است، مسائل جاده‌ای، ریلی و حمل ونقل موضوع تا اسکان زائر و رفع مشکلات و تامین ارزاق، همگی باید مورد توجه قرار گیرد. لذا یکی از مسائل مهم و محوری این استان زیارت است.

رئیس جمهور با بیان اینکه مسائل فرهنگی نیز باید به وسیله همکاری دانشگاه‌ها، حوزه‌های علمیه و فرهیختگان و انجام کار مشترک با دولت دنبال شوند، عنوان کرد: مساله دیگر تسهیل زیرساخت‌های حوزه زیارت است که یکی از این مسائل بافت پیرامونی حرم است که سال‌ها مطرح است. در بررسی‌های ما نیز این موضوع مهم تلقی شده و بنا این است با تفویض اختیار به استاندار و تشکیل کارگروه‌های دستگاه‌های مسئول، مساله زیارت تسهیل شود و نسبت به بافت پیرامون تصمیم‌گیری شود. در این حوزه مساله مشارکت مردم و نقش دادن به آنان نیز اهمیت دارد. متاسفانه نقش مردم در اقدامات انجام شده مورد توجه نبوده و مردم نیز بعضا اعتراض دارند و بی‌خبر بوده یا به آن‌ها نقشی داده نشده است.

رئیسی با بیان اینکه از جمله نکات محوری و دغدغه‌های استان مساله بیکاری و ضرورت ایجاد اشتغال است، اضافه کرد: امسال رهبری مساله تولید و دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرینی را مطرح کردند. این استان زمینه خوبی برای این موضوع دارد که اگر در جهت توسعه کمی و کیفی این حوزه برنامه‌ریزی شود، می‌تواند برای اشتغال نقش ایجاد شود. امروز بازدیدهای خوبی در زمینه دانش‌بنیان داشتیم و گزارشات خوبی دریافت کردیم. برای اینکه بتوانیم تولیدات این عزیزان را تجاری‌سازی کرده و اشتغال‌آفرینی کنیم، باید برنامه‌ریزی داشته باشیم. خودشان نیز پیشنهاداتی داشتند و ما نیز از قبل برنامه‌ریزی برای آشنایی با نظرات صاحب‌نظران داشته‌ایم.

وی تاکید کرد: اگر گام‌های جدی در این زمینه برداشته شود، ما چند پارک علم و فناوری در این شهر داریم که می‌تواند توسعه یابد و میدان داده شود. دستگاه‌های اداری کشور باید حتما به تولیدات فناورانه داخلی بها دهند و کالایی که توسط شرکت‌های دانش‌بنیان تولید می‌شود را مورد استقبال قرار دهند و مشابه خارجی را وارد نکنند و جلوی واردات بی‌رویه گرفته شود. این‌ها حمایت دولت از تولیدات فناورانه است. معاون علمی ما نیز حضور داشت و قرار شد در این جهت توسعه کمی و کیفی پارک‌های علم و فناوری و دانش‌بنیان در مشهد و استان برنامه‌ریزی شود.

رئیس دولت با بیان اینکه یک پنجم اعتبارات این سفر به کشاورزی اختصاص داده شده است، ادامه داد: چراکه خراسان رضوی قطب کشاورزی است و نیازمند اعتباراتی بود تا مشکلات کشاورزی آن رفع شود. به ویژه کار گلخانه‌ای در مشهد می‌تواند توسعه پیدا کند که وزیر مربوطه برنامه‌ریزی کرده است.

رئیسی خاطرنشان کرد: باید راه‌های ریلی و جاده‌های مواصلاتی در این استان را بازنگری کنیم، چون برخی نقاط استان حادثه‌خیز است و همواره شاهد تصادفات و تلفاتی هستیم که باید وزارت راه آن را دنبال کند. مسکن نیز از نیازهای جدی استان است و امروز عملیات اجرایی ساخت بیش از 60هزار مسکن در استان آغاز شد. یکی از وعده‌های انتخاباتی که بر آن تاکید داشتم، این بود که در 4 سال، 4 میلیون مسکن ساخته شود. این موضوع نیاز جدی کشور است و عقب ماندگی داریم. اگر سالی یک میلیون ایجاد مسکن می‌شد، عقب ماندگی نداشتیم. اما سالی 350 هزار مورد ایجاد می‌شد که 700 هزار کم داشتیم و باید این عقب ماندگی را ما جبران کنیم. در این سفر این موضوع آغاز شد تا نیازهای مردم به ویژه زوج‌های جوان برطرف شود.

وی ادامه داد: من در آستان قدس رضوی نیز این نگرانی را برای زوج‌های جوان داشتم که ما آن زمان یک مجموعه 560 واحدی را آغاز کردیم که بخش عمده‌ای از کار آن در زمان رفتن من تمام شده بود. این از نگرانی‌های جدی من است که هم وعده دولت، نیاز کشور و هم قانون کشور است که برخی تردید می‌کنند که مگر می‌شود؟ این باید بشود و بنای دولت عملی کردن همین وعده است.

رئیس دولت سیزدهم با اشاره به مشکل حاشیه‌نشینی در مشهد، عنوان کرد: به دلیل مشکلات سایر روستاها و شهرستان‌ها، جمعیت به مشهد می‌آیند و باید یک کار زیربنایی کنیم که آن فعال کردن اقتصاد روستاست. در روستاها آب، برق، گاز مدرسه، جاده و خانه بهداشت و... داریم، اما سوال این است که چرا روستایی به حاشیه شهر می‌آید؟ او در پاسخ می‌گوید کشاورزی برای وی صرفه ندارد، چون کشاورزی قابل پیش‌بینی نیست و فروش محصولات تضمین نشده است. ما باید اقتصاد روستا را فعال کنیم. اولین جلسه دولت در سال جاری اعلام قیمت گندم بود تا کشاورز بداند کار وی با پیش‌بینی و تضمین پیش می‌رود.

رئیسی اضافه کرد: این کار در ابتدای سال انجام شد. حمایت از تولید کشاورز و روستا، به عنوان یک کارخانه بزرگ تولیدی اهمیت زیادی دارد. البته اگر هم کسی آمد باید به وی خدمات ارائه شود. خدمات زیادی در حاشیه شهرها به ویژه حاشیه شهر مشهد انجام شده است. آن سال‌هایی که در آستان قدس رضوی حضور داشتم، کارهای بسیاری در این منطقه انجام شد. اما مسائل حاشیه شهر اینگونه حل نمی‌شود و مسائل زیادی دارد که باید دنبال شود. مساله مهم مسکن حاشیه‌نشینان است که از برنامه‌ریزی‌هایی است که شده است.

خدمات نسبت به حاشیه‌نشینان ادامه دارد

وی با بیان اینکه خدمات نسبت به حاشیه‌نشینان ادامه دارد و این از ناحیه دولت هم مورد توجه است، گفت: این یکی از مسائل اصلی دولت نه فقط در شهر مشهد که در شهرهای حاشیه‌پذیر است. موضوع بعدی کارگروه زیارت است. من اولین جلسه این کارگروه را سال گذشته برگزار کردم و به دبیرخانه گفته‌ام زمینه جلسه بعدی را فراهم کند و بنا دارم خودم در آن شرکت کنم، چون مساله زیارت اهمیت زیادی دارد و مساله دولت و کشور به حساب می‌آید. اگر هم در این جلسات نبودم، از معاون اول می‌خواهم حضور پیدا کنند.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴ میلیون افغانستانی در ایران مهمان ما هستند و جمهوری اسلامی نسبت به آنان مسئول است، اظهار کرد: اداره اتباع وزارت کشور به لحاظ سازمانی برای این حجم از مهاجرین کافی نیست. اروپایی‌ها علی‌رغم ادعاهایشان در این حوزه هیچ مساعدتی نداشته‌اند و مساله افغانستان را تنها برای امیال خود پیگیری می‌کنند، اما این موضوع برای ما مهم است. برای ما و مردم افغانستان که مهمان ما هستند، اهمیت دارد که یک حاکمیت فراگیر از همه گروه‌های افغانستان در این کشور شکل‌ گیرد. احوال شخصیه و اشتغال و تحصیل مهاجرین برای ما مهم است.

رئیسی افزود: سازوکاری به عنوان سازمان مهاجرین شکل بگیرد که یک دفتر فعال در استان خراسان رضوی و سایر استان‌ها داشته باشد و این مرکز مسائل افاغنه را به صورت متمرکز دنبال کند. این‌ها مردمان مسلمان و متدینی هستند و مشکلات این‌ها مشکلات خودمان است و این موضوع هم در دستور کار دولت است.

وی با تاکید بر اینکه باید کنترل و نظارت بر تولیدات دانش بنیان صورت گیرد، بیان کرد: اگر میدان به فناوری داخلی داده شود باید کنترل شود در قیمت‌گذاری به مردم اجحاف نشود. سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده باید مورد توجه قرار گیرد و یک سودی هم باید برای کسی که تولید می‌کند، در نظر گرفته شود. کار تولیدکننده باید صرفه داشته باشد و به مصرف‌کننده نیز اجحاف نشود. اگر بازار رها شود، این اتفاقات نمی‌افتد. دولت در این حوزه نمی‌خواهد، قیمت‌گذاری کند، اما نباید اجازه دهد به مردم اجحاف شود.

رئیس دولت سیزدهم ادامه داد: اگر تولید به میزان پوشش مصرف باشد، عرضه و تقاضا قیمت را تنظیم می‌کند، اما در جنگ اقتصادی کنونی و دشمنی دشمن، سودجویان دنبال بر هم زدن بازار هستند. اینجا وظیفه ما نظارت است تا مردم به کالای مورد نیازشان دست پیدا کنند. ما معتقدیم باید هم حق تولیدکننده رعایت شود و هم حق مصرف‌کننده. رعایت حقوق این دو ایجاب می‌کند سازمان‌های دست‌اندر کار نظارت کنند. ما راهی جز حمایت از تولیدات فناورانه و میدان دادن به آن نداریم تا کالای آن را سازمان‌های دولتی بخرند و مردم نیز به خریداری رغبت کنند.

انتهای پیام