وی ادامه داد: مهاجرینی که در صدر اسلام از مکه به مدینه هجرت کردند از تشکیلدهندگان جمعیت نبوی بودند که در سوره ۴۱ نحل مورد ستایش خداوند قرار گرفتهاند.
استاد حوزه علمیه افزود: مسلمانان در صدر اسلام به خاطر اذیت و آزاری که مشرکان فراهم کرده بودند و مانع از اجرای شعائر دینی میشدند از مکه به مدینه هجرت کرده تا بتوانند به عبادت بپردازند.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: هجرت اقسامی دارد که گاهی از سرزمین کفر به سوی سرزمین دیگر برای تشکیل حکومت دینی و برپایی قوانین اسلام و تثبیت و تقویت حکومت است که این هجرت مطلوب و مورد ستایش قرآن کریم است.
سخنران حرم بانوی کرامت بیان کرد: گاهی شخص از حکومت و بلاد اسلام و فرهنگ اسلامی به سرزمین دیگر هجرت میکند که آیه ۱۱۰ سوره مبارکه نحل به هجرت مسلمانانی اشاره میکند که برای برپایی حکومت دینی و تقویت دین و برپایی شعائر مذهبی هجرت کردند که مورد ستایش خداوند هستند.
وی افزود: هجرت از سرزمین دینی به سرزمین کفر تنها در صورتی ارزشمند است که مقدمهای برای خدمت به جامعه دینی باشد و اگر اینگونه نباشد و هدفش خدمت به جامعه کفر و پیوستن به فرهنگ کافران باشد، این نوع هجرت ناپسند است و بهعنوان اعانت بر ظالم شمرده خواهد شد.
حاجابوالقاسم در ادامه گفت: خودفروختگانی با هجرت به غرب و تأسیس شبکههای ماهوارهای در اروپا و آمریکا به دنبال خدمت به رژیمهای جنایتکار هستند و تلاش میکنند جامعه دینی را از ارزشها دور کنند و با نابود کردن مقدسات انسانی و اسلامی و تحقیر جایگاه مادر و همسر مصداق بارز اعوان ظالمین هستند.
استاد حوزه علمیه بیان کرد: هجرت اگر با هدف زمینهسازی برای تقویت علمی و تحصیل دانش برای خدمت به نظام اسلامی باشد قطعا کاری مطلوب و پسندیده است.
حاجابوالقاسم گفت: فراگیری علم و دانش در بلاد دوردست، مستلزم هجرت است که بسیاری از جوانان بعد از هجرت به کشور برگشتند و مصداق مجاهدان فیسبیلالله هستند و شهدایی مثل چمران و بابایی بعد از فراگیری علوم در دیگر کشورها به ایران برگشتند و جان خود را فدای این مرز و بوم کردند.
انتهای پیام