وی افزود: اگر انسان به این باور برسد که پایان او بهشت یا دورخ است نمیتواند عمر خود را به عبث و بیهودگی سپری کند، بلکه عمر او سراسر اهتمام برای رسیدن به رضوان الهی است. انسانها در تفکر به آخرت و رسیدن به عبودیت و بندگی سه دسته میشوند، گروه اول کسانی هستند که از زمان و فرصت عمر نهایت بهرهبرداری را میکنند، تحرک و پویایی دارند و سرانجام به نجات و رستگاری میرسند.
عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه لرستان بیان کرد: دسته دوم کسانی هستند که طالب هستند، هدف دارند و جوینده امر خیر هستند، اما سریع نیستند؛ به معنای دیگر طالب هستند اما پویایی جدی ندارند که این گروه طالب کندرو، امیدوار هستند و امید به نجات دارند.
وی با اشاره به اینکه گروه سوم مقصرانی هستند که کوتاه ذهن هستند و رکود دارند و به بیراهه میروند و در آتش قهر خدا سقوط میکنند، اظهار کرد: شارحان نهجالبلاغه وقتی این تقسیمبندی انسانها در خصوص رسیدن به نهایت و غایت آخرت را میبینند بر این باور هستند که شاید این تقسیمبندی همان تقسیم ثلاثی که در سوره واقعه بیان شده است، باشد بهطوری که گروهی پیشتازان راه حق بوده و از فرصتها بهترین استفاده را کردند. گروه دوم، اصحاب میمنه یا کسانی هستند که حداقل بخشهایی از عمر را استفاده کرده و امید داشتند و گروه سوم اصحاب مشئمه هستند که به کجراهه رفته و در دوزخ سقوط کردند.
حجتالاسلام خدایی با تأکید بر لزوم تبعیت از راه مستقیم، بیان کرد: خروج از راه مستقیم انسان را به بیراهه و تفرقه میکشاند؛ هرگونه خروج از صراط مستقیم گمراهی است، چراکه صراط مستقیم همان راه انبیا، صدیقین، شهدا و صالحان است که تبعیت از آن موجب فلاح و رستگاری است.
عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه لازمه صراط مستقیم چنگ زدن به حق است و کسی که در صراط مستقیم قرار دارد وجود خود را برای رسیدن به حق آماده کرده است، ادامه داد: صراط مستقیمی که امام علی(ع) به آن اشاره و در قرآن نیز آمده است، طریق معتدل عاری از افراط و تفریط است.
وی با اشاره به اینکه اهل تقوا و عبودیت به روش تعادل حرکت میکند و افراط و تفریط ندارد، اظهار کرد: افراط و تفریط سبب هلاکت است و طریق اعتدالی منصفانه است که انسان را به مقصود میرساند.
خدایی با بیان اینکه کسانی که در نهروان در مقابل امام علی(ع) ایستادند افراطیون بودند و در هر عصر و زمانی نهروانیها و افراطگران هستند، گفت: کتاب همیشه جاودان بر پیمودن صراط مستقیم تأکید دارد؛ به این معنا که الفبای صراط مستقیم در کتاب خداوند است و برای قرار گرفتن در صراط مستقیم باید از نبوت و امامت تبعیت کرد.
عضو هیئت علمی گروه معارف اسلامی دانشگاه لرستان با اشاره به اینکه کسی که به دیگران دروغ میبندد به خواستههای خود نمیرسد، تأکید کرد: کسی که با حق ستیز کند، هلاک میشود چراکه ایستادن در برابر حق محکوم به شکست است و فقط حق پایدار است.
انتهای پیام