صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۵۱۹۴۳
تاریخ انتشار : ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۰۵:۴۵

حجت الاسلام و المسلمین سعدی با بیان اینکه برای افرادی که جویای رشد هستند، وجود شب قدر ضروری است، گفت: عبادت‌های معمولی گاهی تشنگی روح افراد عابد را سیراب نمی‌کند و عبادات والاتری می‌‎خواهند تا آنها را به قرب الهی برساند و شب قدر، شب اوج این اعمال است.

حجت الاسلام و المسلمین سعید سعدی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با ایکنا از خوزستان در ارتباط با شب قدر گفت: همان‌گونه که می‌دانید، شب قدر، شبی است که قدر و منزلت انسان‌ها در آن به نمایش گذاشته می‌شود و انسان‌ها اگر بخواهند نزد خدای تعالی شـان و منزلتی داشته باشند در این شب باید همت کنند به این معنا که تمام تلاش‌های عبادی و معنوی خود را در طول یک سال جمع می‌کنند و همه را با یک افزوده‌ای از عنایت الهی و با التماس و تقاضا به محضر ذات اقدس اله می‌برند و از خدا توفیق بهترین‌ها را می‌خواهند. از خداوند می‌خواهند که آنها را ببخشد، رشد بدهد و جزو عباد مقربین خود قرار دهد.

وی ادامه داد: برخی بایدهایی که انسان به آنها پایبند است سلبی هستند، مثل اینکه حرام نخوریم، به نامحرم چشم ندوزیم، غیبت نکنیم، تهمت نزنیم، سراغ آبروی اشخاص نرویم و ... ، در مقابل اعمال ایجابی مثل نماز، خمس، زکات و ... قرار دارند. پایبندی به نهی‌های الهی، انسان را در سطح نگه می داد، اما عبادت‌های ایجابی و فعلی، انسان را رشد می‌دهند، لذا برخی افراد علاوه بر نمازهای روزانه، خمس و زکات، مستحبات را هم انجام می‌‎دهند مثلا به فقرا و ایتام کمک می‌کنند و حق معلومی در اموال آنها برای اینان وجود دارد.

وی توضیح داد: عبادت‌های معمولی گاهی تشنگی روح افراد عابد را سیراب نمی‌کند و عبادات والاتری می‌‎خواهند تا آنها را به قرب الهی برساند. می‌خواهند سرنوشت خود را به نحوی رقم بزنند که جزو مقربان درگاه خداوند باشند. بنابراین اینجا است که اعمال ایجابی  و وجودی مطرح می‌شوند و شب قدر، شب اوج این اعمال است.

سعدی گفت: در شب قدر، بعد از همه اعمال از جمله قرآن تلاوت‌ کردن‌ها و دعا خواندن‌ها و قرآن بر سرگذاشتن‌ها و جوشن کبیر خواندن، زیارت حضرت اباعبدالله(ع) جزو مستحبات موکد ابست. این خیلی مهم است. معنایش این است که هر چه خواستید همه را در وجود حضرت اباعبدالله(ع) می‌توانید پیدا کنید. اگر قرآن ناطق بخواهید، او حضرت اباعبدالله(ع) است، اگر اسوه تاسی به ارزش های الهی بخواهید در وجود او خلاصه می‌شود. زیارت حضرت در این شب به این معنا است که خدایا مرا به این الگو که برای دین تو تا پای جان خود و نزدیکان خود ایستاد برسان.

این استاد حوزه و دانشگاه گفت: برای افرادی که جویای رشد هستند و می‌خواهند در آسمان معنویت پر بکشند وجود شب قدر ضروری است. برای انسان‌های شایسته وجود شب قدر، اصلی و اساسی است اما بستگی به این دارد که انسان دنبال چه مطلبی است.

وی در پایان با بیان اینکه در شب قدر انسان یاد می‌گیرد به اوج انسانیت برسد، گفت: اوج انسانیت یعنی به فکر دیگران، به فکر محرومین و انسان‌های تحت ستم بودن. محرومیت فقط محورمیت مادی نیست، گاهی محرومیت معنوی است، باید دعا کنیم خداوند دست افراد دور از معنویت را بگیرد و آنها را با لذت مناجات‌های آشنا کند و این لذت را به آنها بچشاند:

عقل اگر داند که دل در بند زلفش چون خوش است

عاقلان دیوانه گردند از پی زنجیر ما

دعا کنیم همه افراد متوجه شوند با خدا صحبت کردن چه لذتی دارد و آن را برای همه بخواهند. لذا شب قدر، برای همه دعا کنند.

انتهای پیام