وی با بیان اینکه ما کمتر کتابی داریم که نحوه برخورد با ولایت را برای ما توضیح دهد و همین مقدار میدانیم که باید از ولایت اطاعت کرد، گفت: خداوند در آیه ۶۲ سوره نور میفرماید افرادی که مؤمن به خدا و رسول هستند اگر رسول خدا یک مسئله مهم جامعه را در جایی مطرح میکند کسی نباید از آن مجلس بیرون برود و به کارهای خود بپردازد.
این استاد حوزه با بیان اینکه افرادی که با بیاعتنایی به امر ولی خدا از مجلس بیرون میروند، از ایمان خارج شدهاند، گفت: خداوند میفرماید اگر کسی کار واجب داشت باید اجازه بگیرد و برود و در آیه بعد افرادی که از رسول خدا اجازه میگیرند را مزمت میکند و از پیامبر(ص) میخواهد برای آنها طلب استغفار کند.
وی با بیان اینکه اگر رسول خدا دستوری را مطرح کنند، حرام است کسی بیتوجهی کند، اظهار کرد: وقتی رسول خدا برای مهمترین امر جامعه در غدیرخم مردم را جمع کردند تا امیرالمؤمنین(ع) را بهعنوان جانشین تعیین کنند، حدود دو هزار نفر از مردم رفتند و جلوی مجلس خالی شد و در روایت است که وقتی این اتفاق افتاد پیامبر(ص) دستور دادند که مردم جلوتر بیایند تا جای خالی آن افراد پر شود.
پناهیان با بیان اینکه وقتی ولیفقیه یک امر جامع و موضوع محوری را مطرح میکنند زندگی همه ما باید تغییر کند، گفت: یکی از موضوعات مهمی که ولیفقیه هر سال بهعنوان امر جامع مطرح میکنند شعار سال است و یکی دیگر از موضوعات مهمی که اخیرا مطرح کردند جهاد تبیین است که فرمودند یک واجب قطعی و فوری است.
وی با بیان اینکه دستورات ولی خدا با زور و قانون اطاعت نمیشود، بیان کرد: امر ولی خدا باید مانند یک موج در جامعه منتشر و به آن عمل شود و یک جامعه ولایی نباید منتظر قانون و زور باشد بلکه با امر ولیفقیه باید زندگی مردم آن جامعه تغییر کند. جامعه نیاز به ولی دارد و اگر جامعه به حرف ولی خود گوش ندهد هرج و مرج میشود و امور به سامان نمیرسد.
این استاد حوزه دومین آیه در رابطه با نحوه برخورد ما با ولی خدا را آیه ۱۵۸ سوره انعام دانست و گفت: خداوند میفرماید در روز قیامت ایمان برای فردی که خیری به کسی نرسانده باشد فایدهای ندارد و امام باقر(ع) میفرماید این خیر یعنی مودت و یاری ما اهل بیت(ع)؛ ائمه(ع) مکرر فرمودند یاری ما اهل بیت به قلب، زبان و دست است و کمک کردن ما با زبان مانند کمک کردن با شمشیر است.
انتهای پیام