اشرفی با بیان اینکه در این زمینه نقش معلمان بسیار پررنگ است، اما اینکه چقدر این نقش را پررنگ دیده و بهرهمند شدیم مهم است، گفت: اساتید و معلمان قرآنی با مظلومیت تمام و با کمترین امکانات شاگردانی تربیت کردند که امروز سکاندار خدمات قرآنی در سطح جامعه از جمله در استان خراسانجنوبی هستند، اما ممکن است کمتر یادشان کنیم.
این معلم قرآن بیان کرد: امر مقدس ترویج قرآن هیچگاه تعطیل بردار نیست و باید با روشهای موضوعی و مطرح متناسب با نیازهای روز مخاطب بدان پرداخت که هر معلم روشی دارد، اما مسئولان امر نیز باید به این مهم توجه کنند.
اشرفی ادامه داد: باید راههای جدیدی یافت و شیوههای جدیدی که به منزل مقصود یعنی همان تربیت قرآنی رسید؛ از جمله فرصت فضای مجازی که باید از آن بهره برد چراکه نوجوانان و جوانان بیشتر وقت خود را در این فضا میگذرانند و حیف است معلم قرآنی در این فضا محتواسازی برای جذب حداکثری نکند. در طول زمان، مؤمنین همیشه هوشیار بودهاند و هر راهی بر آنان بسته میشد به طریق دیگری به ترویج دین مبین میپرداختند، راههای خاص و هوشمندانهای که دشمنان دین و قرآن حتی تصور آن را نداشتند؛ بنابراین امروز نیز باید این راهها را یافت.
وی بیان کرد: دستگاههای قرآنی تمرکز اصولی و جدی بر فعالیتهای قرآنی ندارند و در این بین فعالیتهای آموزشی بیشتر از فعالیتهای ترویجی مظلوم هستند چرا که جنبه گزارشی و تبلیغی فعالیتهای آموزشی کم رنگتر است و نمود بیرونی آن به نسبت انرژی که از متولیان میگیرد کمتر است.
اشرفی اظهار کرد: حقیقت این است که دستگاهها ببیشتر به همایشها، جلسات و برنامههای جمعی توجه دارند چراکه دوست دارند تنها رزومه برای خود پر کنند؛ آفت بزرگ دیگر به نام گزارشنویسیهای متعدد و متنوع بر فعالیتهای فرهنگی و قرآنی سایه افکنده و باعث شده خلاقیت و نوآوری مختص زمان و شرایط دیده نشود.
وی در پایان یادآور شد: اعتبارات قرآنی کم است و حتی همان مقدار کم هم به درستی و در زمان مناسب توزیع نمیشود و همین امر دست فعالان قرآنی و مدیران مؤسسات را بسته است و تا این امر محقق نشود تنها حرکت دورانی در طرحهای روتین هر ساله ادامه خواهد داشت.
انتهای پیام