صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۶۱۵۵۱
تاریخ انتشار : ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۶

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمان با اشاره به جذابیت هنر تعزیه برای نسل جدید، گفت: حوزه هنری استان کرمان آمادگی برگزاری دوره‌های تعزیه را در راستای پایداری و حمایت از این هنر ایرانی اسلامی دارد.

به گزارش ایکنا از کرمان، مجتبی اسدی، رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمان، شامگاه ۱۱ خرداد و در حاشیه برگزاری نهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار با بیان اینکه اهمیت تعزیه به‌عنوان یک هنر ایرانی اسلامی بر کسی پوشیده نیست، بیان کرد: در زمانی که هنر نمایشی ایرانی و نقالی در حال فراموشی بود، حکومت شیعی ایرانی توانست هنر نمایش ایرانی را با مصائب اهل‌ بیت‌(ع) و حادثه عاشورا پیوند داده و این هنر ایرانی اسلامی را زنده، پویا و ماندگار کند.

وی تصریح کرد: آیین سنتی تعزیه‌خوانی جزو آثار ناملموس ثبت یونسکو شده است و یک هنر ارزشمند ملی است و زیباتر آن اینکه این آیین، ترکیبی از هنر ایرانی و موضوعات اسلامی به‌ویژه فرهنگ عاشورا و اباعبدالله(ع) است.

رئیس حوزه هنری انقلاب استان با اشاره به جذابیت هنر تعزیه برای نسل جدید، گفت: انتقال این مفاهیم فرهنگی به نسل جدید و تبیین فلسفه هر کدام از اینها باید انجام شود تا این آیین ماندگار حفظ شده، به نسل‌های آینده منتقل شود و در آن‌ها اثرگذار باشد.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین شاخصه این رویداد مهم، تغییر هویت فرهنگی روستای ده‌زیار است افزود: امروز روستای ده‌زیار را به عنوان یک مرجع و پایگاه مهم فرهنگی در سطح ملی می‌شناسند. برگزاری سوگواره تعزیه ده‌زیار، مرزهای استانی را طی کرده و امروز از سراسر کشور در این سوگواره حضور دارند و این نکته نقطه برجسته برگزاری این رویداد در این روستاست.

رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی استان کرمان با بیان اینکه تعزیه و چگونگی برگزاری آن یک امر تخصصی است که اقتضائات، مناسک و ملاحظات خلقی و حرفه‌ای خاص خود را دارد، افزود: اساتید، بزرگان و هنرمندان این هنر آیینی می‌توانند با حفظ محتوا، فرم و قالب این هنر آیینی ایرانی اسلامی آن را با توجه به نیاز و دائقه روز و نسل جوان تطبیق داده و به پویایی و زنده نگه داشتن آن کمک کنند.

وی با اشاره به اینکه انجمن تعزیه زیر نظر اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی است، گفت: اگر مطالبه حداکثری از سوی مجموعه‌ها و گروه‌های تعزیه‌‌خوان کرمان برای برگزاری دوره‌های آموزشی تعزیه وجود داشته باشند حوزه هنری استان کرمان آمادگی برگزاری این دوره‌ها را در راستای پایداری و حمایت از این هنر ایرانی اسلامی دارد.

انتهای پیام