صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۶۸۲۹۹
تاریخ انتشار : ۱۲ تير ۱۴۰۱ - ۱۶:۰۳

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به مثبت شدن ۲۵ مورد وبا در استان کرمانشاه، گفت: وبا هشداری جدی در استان است و رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم ضروری است.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، مریم کوشکی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان، امروز، ۱۲ تير در یک گفت‌وگوی خبری، اظهار کرد: با توجه به مثبت شدن ۲۵ مورد وبا در استان کرمانشاه، شیوع این بیماری برای لرستان یک خطر بالقوه است.

وی ادامه داد: از ابتدای سال تاکنون موارد مثبت زیادی از این بیماری در کشور عراق و استان‌های همجوار این کشور با مرزهای ایران گزارش شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان تصریح کرد: با توجه به در پیش بودن مراسم پیاده‌روی اربعین و تردد جمعیت زیادی از زائرین از داخل استان، معاونت بهداشت دانشگاه ضمن توصیه به رعایت دقیق شیوه‌نامه‌های بهداشتی توسط مردم و زائران، آمادگی لازم برای مراقبت، نظارت و آموزش به مردم و زائران در استان را دارد.

کوشکی با تأکید بر اینکه وبا همیشه جوامعی که شرایط بهداشتی مناسبی ندارند را  تهدید می‌کند، بیان کرد: دقت در سلامت آب و مواد غذایی و استفاده مناسب از سرویس‌های بهداشتی همچنین شستن دست‌ها با آب و صابون بعد از هر بار استفاده از توالت بسیار الزامی است.

وی با بیان اینکه رعایت این نکات بهداشتی توسط زائرین نیز بسیار حیاتی است، افزود: وبا بیماری واگیردار عفونی است که اصلی‌ترین علامت آن اسهال حاد(ناگهانی) آبکی است و فقط در انسان ایجاد بیماری می‌کند، این بیماری یکی از بیماری‌های واگیر با قابلیت ایجاد همه‌گیری بزرگ برای انسان‌هاست و قدرت آن در مبتلا کردن ناگهانی تعداد زیادی از افراد جوامع است.

کوشکی گفت: در موارد شدید و بدون درمان در عرض چند ساعت منجر به مرگ انسان می‌شود و هر فردی که دچار اسهال (ناگهانی) و آبکی باشد مشکوک به وبا تلقی می‌شود و آزمایش مدفوع از نظر وبای التوری باید برای وی انجام شود؛ تشخیص قطعی بیماری با انجام آزمایش مدفوع و شناسایی عامل بیماری در آن امکان‌پذیر است.

انتهای پیام