صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۶۸۶۵۷
تاریخ انتشار : ۱۶ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۰
سفرنامه قبله عشاق/ ۴

از دیرباز تا کنون هر ساله در موعد حج، هزاران نفر از جای جای کره زمین با شور و شوق به سوی بیت‌الله الحرام روانه می‌شدند تا کامل‌ترین و عمیق‌ترین عبادت اسلامی را به جای آورند. در این میان نویسندگان خوش‌ذوقی بودند که در فریضه حج مفهوم آرامش را در دل‌هایشان یافتند و با ظرافت و زیبایی از این سفر معنوی برای ما حکایت‌ها گفتند. خبرگزاری ایکنا بر آن است تا در دهه اول ماه ذی الحجه با خوانش بخش‌هایی از سفرنامه‌های حج، مرهمی باشد بر زخم دل افرادی که از این سفر معنوی بازماندند. در قسمت چهارم، بخشی از کتاب «پنجاه سفرنامه حج قاجاری» بکوشش رسول جعفریان را با خوانش میلاد بهادری زاده می‌شنوید.

میرزا محمودخان مدیرالدوله، دولت‌مرد قاجاری که تولیت آستان قدس رضوی را نیز بر عهده داشته و در سال 1321ق. بقیع را زیارت کرده،‌ از برگزاری مراسم روضه‌خوانی توسط زائران خبر می‌دهد:  

روز شانزدهم ذی قعده، چهار ساعت به غروب مانده، وارد مدينه منوره شده، روز پنج شنبه هفدهم بعد از غسل و تطهير نمودن در حمام، به زيارت حضرت رسول صلی الله عليه و آله و ائمه طاهرين سلام الله عليهم اجمعين و حضرت فاطمه زهرا  سلام الله عليها در بقيع مشرف شدم و به جناب مشيرالسلطنه و اولاد و دوستان و اقربا دعا كردم و مخصوصا و يک سيد خلخالی را ديدم كه در روضه منوره ائمه طاهرين در بقيع روضه می‌خواند.

گريه زيادی نموده و به دعای وجود فائض الجود همايونی ارواحنا فداه دعا نموده، سلامت ذات مقدس را از خداوند عالم  جل شأنه و عظمته  مسألت كرده، پس از روضه به سيد گفتم ذات مقدس ملوكانه را در ملا دعا كرده، به منزل مراجعت نمودم.  

منبع: کتاب پنجاه سفرنامه حج قاجاری؛ جلد هفتم بکوشش رسول جعفریان

انتهای پیام