صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۶۹۳۹۲
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۳

امام‌جمعه کرمان بیان کرد: فرازهای دعای عرفه یک دوره کامل عرفان اسلامی است و نکات برجسته فراوانی دارد. عرفه روز شناخت واقعی خدا، شناخت خود و ارتباط خود با خدا است که باید دستورات آن را رعایت و عرفه را درک کنیم.

به گزارش ایکنا از کرمان، حجت‌الاسلام حسن علیدادی‌سلیمانی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه کرمان امروز، ۱۷ تیرماه در خطبه‌های نماز جمعه شهر کرمان، ضمن توصیه به رعایت قوای الهی و فراهم کردن زاد و توشه آخرت، گفت: به هر اندازه که می‌توانید زاد و توشه آخرت را زیاد کنید زیرا مسافرانی هستیم که منزل به منزل جلو می‌رویم و به مقصد خود یعنی جایی که قرار است حسابرسی دقیق شویم(قیامت) نزدیک می‌شویم.

وی رعایت تقوای الهی را برداشتن توشه لازم در این مسافرت برای روز حساب دانست و در ادامه مباحث گذشته در مورد سعادت و شقاوت انسان، گفت: یکی از اصول سعادت، مسئولیت‌پذیری است که رعایت دو نکته در این مورد ضروری است که اولین نکته این است که در نگاه قرآنی نه فقط عمل بلکه سعی و تلاش رسیدن به عمل نیز در قیامت مورد محاسبه قرار می‌گیرد هرچند که نتیجه‌ای نداشته باشد.

امام‌جمعه کرمان با بیان اینکه کسی که دارای احساس مسئولیت، تعهد و حق‌طلبی نباشد مورد هدایت قرآن قرار نمی‌گیرد، گفت: نکته دوم دایره مسئولیت است که بسیار وسیع است و نه فقط عمل و گفتار بلکه همه اعضا و جوارح بدن در محاسبه قیامت مورد بازخواست قرار خواهند گرفت بنابراین باید توجه کنیم تا چیزی را که ندیده‌ایم حق گفتن آن را نداریم و هرچیزی را هم می‌بینیم نباید بگوییم زیرا گفتن بعضی چیزها گناه و معصیت است. همچنین به شایعات نیز نباید توجه کرد.

حجت‌الاسلام علیدادی‌سلیمانی در دومین خطبه ضمن تسلیت شهادت مسلم‌بن‌عقیل(ع) و آغاز حرکت سرنوشت‌ساز امام حسین(ع) از مکه به کوفه و کربلا، گفت: در این واقعه و حرکت درس‌ها و عبرت‌های زیادی وجود دارد که برای احیای دین باید توسط امام حسین(ع) انجام می‌شد.

وی با بیان اینکه جامعه اسلامی و انسانی تا همیشه داغدار عاشورا است، به جریان تاریک و تلخ کشف حجاب در دوران پهلوی اشاره کرد و گفت: آتاتورک در ترکیه و رضاخان در ایران دو ماموریت مشابه پیدا کردند که خلاصه آن اسلام‌زادیی و دین‌زدایی بود و رضاخان قلدر برای اینکه این مأموریت را خوب انجام دهد سه راهبرد بزرگ، اساسی و تلخ را در دستور کار قرار داد.

نماینده ولی‌فقیه در استان افزود: محدود کردن حوزه‌ها و جرم اعلام کردن پوشیدن لباس روحانیت یکی از راهبردهای رضاخان بود و امروز کسانی که به لباس روحانیت توهین می‌کنند در همان راستای حرکت رضاخانی‌ قرار دارند و خواسته و ناخواسته جزو ایادی دشمن هستند.

وی ادامه داد: مأموریت دوم رضاخان جلوگیری از روضه و روضه‌خوانی بود که سبب شد مردم مخفیانه مجالس روضه‌خوانی را برپا می‌کردند تا این پرچم بماند و پیام نهضت امام حسین(ع) برای نسل‌های بعد حفظ شود که این کار را با تمام‌ سختی‌ها، شکنجه‌ها و زندان‌ها انجام دادند و پیام امام حسین(ع) را منتقل کردند.

امام‌جمعه کرمان با بیان اینکه مأموریت سوم کشف حجاب و برداشتن چادر بانوان بود، گفت: حضور یک خانم با چادر در یک محیط امر به معروف و نهی از منکر است اما آن‌ها نمی‌خواستند امر به معروف و نهی از منکر اتفاق بیفتد به همین دلیل به حجاب حمله کردند و امروز این چادر مورد تهاجم است.

حجت‌الاسلام علیدادی‌سلیمانی با بیان اینکه بد حجابی‌ها و بی‌حجابی‌ها قطعاً در راستای طوفان تهاجم فرهنگی است، افزود: بانوانی که حجاب را رعایت نمی‌کنند خواسته و یاناخواسته بد حرکتی را آغاز کرده‌اند. حجاب و عفاف و چادر خنثی کننده طوفان تهاجم فرهنگی هستند زیرا عفاف مبتنی بر حجاب است.

وی افزود: اولین مسئولیت ما به عنوان نهاد‌ها و حاکمیت در این زمینه این است که محیط کار سالم را برای حضور بانوان با حجاب فراهم کنیم و وظیفه داریم مواظب باشیم رفت و آمد بانوان و آقایان در جامعه دینی بر اساس حجاب و عفاف باشد و حریم میان زن و مرد را به عنوان یک ارزش الهی در محیط کار مراعات کنیم.

امام‌جمعه کرمان در ادامه ضمن تبریک روز عرفه و عید قربان بر ضرورت دقت در دعای عرفه تأکید کرد و گفت: فرازهای دعای عرفه یک دوره کامل عرفان اسلامی است و نکات برجسته فراوانی دارد که غنای در نفس، عزت نفس، بصیرت دینی و اخلاص در عمل از نکات مهمی است که در دعای عرفه به آن توجه شده است.

وی با تأکید براینکه باید بصیرت دینی داشته باشیم و حرکتی که امام جامعه می‌خواهد را انجام دهیم، به فرازهایی از دعای عرفه اشاره کرد و گفت: عرفه روز شناخت واقعی خدا، شناخت خود و ارتباط خود با خدا است که باید دستورات آن را رعایت و عرفه را درک کنیم.

انتهای پیام