وی با اشاره به اینکه خداوند به کسانی که ثروت خود را ذخیره میکنند و در راه خدا خرج نمیکنند به عذاب دردناک مبتلا میکند، بیان کرد: به استناد آیات و روایات در قیامت کسانی که به ثروت خود فخر میورزند و آن را در راه خدا هزینه نمیکنند، با همان ثروتشان عذاب میدهد.
بهجت با اشاره به اینکه انسان باید بداند که مالک مال و جان خودش نیست و نعمتهای خدا بهصورت امانت در دست اوست، اضافه کرد: انسان نباید به چیزی که حتی مالک آن است فخرفروشی کند چه رسد به چیزی که مالک آن نیست.
مدرس حوزه و دانشگاه با تأکید بر اینکه انسان فخرفروش به مالکیت اعتباری خود توجه ندارد و وقتی به امانت بودن نعمتها و مالکیت اعتباری خود توجه نکرد در قیامت مؤاخذه میشود، ادامه داد: به هر میزان که دارایی داریم باید مواظب باشیم فخرفروشی نکنیم.
وی با اشاره به اینکه خداوند متعال در آیه ۸۰ سوره قصص میفرماید: عدهای میگویند کاش ما هم مانند قارون ثروتمند بودیم، ادامه داد: برای اهل ایمان، صبر و عمل صالح از گنج قارون بهتر است؛ بهمعنای دیگر راه نجات از فخرفروشی مال و ثروت، صبر کردن و عمل صالح است.
بهجت یکی از موانع کمال انسان که امام چهارم شیعیان از آن به خدا پناه برده است را تحقیر کردن انسانهای فقیر دانست و با بیان اینکه تحقیر کردن انسانهای فقیر ویژگی اخلاق دشمنان خداست، یادآور شد: از خدا بخواهیم که اخلاق ما را جدا از اخلاق دشمنان قرار دهد، چراکه کسی که انسانهای فقیر را تحقیر کند در زمره ظالمان است.
این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه در آیه ۳۱ سوره نوح، دشمنان به آن حضرت میگفتند ما چگونه ایمان بیاوریم در حالی که انسانهای فقیر در کنار تو هستند، ادامه داد: خطر تحقیر کردن انسانهای فقیر، گرفتن خلق و خوی دشمنان و تحقیر شدن در روز قیامت است.
وی با استناد به روایات اسلامی با بیان اینکه اگر کسی بنده خدا را تحقیر کند، در حقیقت اعلام جنگ با خدا کرده است و کسی اعلام جنگ با خدا کند، قطعا شکست میخورد، افزود: برای مقابله با فخرفروشی و تحقیر انسانها، باید با فقرا همنشین شویم، چراکه همنشینی با فقرا مطلوب و محبوب خداوند است.
بهجت با بیان اینکه همنشینی با فقرا به انسان روحیه قناعت میدهد و وقتی انسان روحیه قناعت داشته باشد اهل حرص و طمع نیست، گفت: همنشینی با فقرا در تواضع انسان تأثیر دارد و اگر کسی تواضع داشته باشد درجه کمال او بالا میرود و اهل تکبر نیست.
این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه امام سجاد(ع) از بدسرپرستی به زیردستان نیز به خدا پناه برده است، اظهار کرد: انسان باید حقوق زیردستان خود را ادا کرده و حُسن سرپرستی داشته باشد، چراکه اگر غیر از این باشد انسان در مقابل آنان ظالم و اهل خسران است.
انتهای پیام