صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۸۵۴۱۳
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۴۰۱ - ۲۲:۲۰
دیدبان الازهر اعلام کرد:

دید‌بان الازهر در گزارشی اعلام کرد: سخنان نفرت‌انگیز علیه مسلمانان در رسانه‌های غربی درحالی افزایش یافته که گسترش شبکه‌های اجتماعی در تسهیل این امر تاثیر آشکاری داشته است و هیچ گونه نظارتی هم نسبت به آن صورت نمی‌گیرد.

به گزارش ایکنا، به نقل از البوابه نیوز، دیدبان الازهر در گزارش خود آورده است: گسترش این گفتمان در موارد متعددی مشهود بوده و از جمله غم‌انگیزترین مورد معاصر آن، قتل عام‌های صورت گرفته علیه مسلمانان روهینگیا در میانمار بود که بسیاری از کمپین‌های نفرت‌انگیز و اطلاعات نادرست از طریق رسانه‌های اجتماعی در رابطه با آن مطرح شد.

این گزارش می‌افزاید: بسیاری از سیاستمداران افراطی اروپایی نیز در رشد این پدیده نقش محوری ایفا می‌کنند زیرا طرف مقابل این گفتمان و به ویژه جوانان اروپایی، تحت تأثیر گفتمان‌های نژادپرستانه علیه خارجی‌ها به طور کلی و مسلمانان به طور خاص قرار می‌گیرند؛ مسلمانانی که در معرض اعمال خشونت‌آمیز سیستماتیک قرار می‌گیرند و گاهی هم  جان خود را از دست می‌دهند.

دیدبان الازهر می‌افزاید: تشدید این پدیده و گسترش آن در محافل اجتماعی، روند همزیستی و صلح جامعه را با خطر جدی مواجه می‌کند. در این راستا، مجموعه‌ای از پژوهش‌ها که اخیرا انجام شده، نشان می‌دهد که مسلمانان در مطبوعات و رسانه‌های غربی بیش از سایرین مورد تحریف و تخریب واقع شده‌اند و این رسانه‌ها به نوبه خود به احساس خصومت علیه مسلمانان دامن می‌زند؛ اقدامی که بر شرایط مسلمانان در کشورهای غربی تأثیر منفی می‌گذارد.

بر اساس گزارش دیدبان الازهر، در این زمینه، دو محقق علوم سیاسی (اریک بلیچ و موریتس ون در وین) پژوهش مفصلی تهیه کردند که نشان‌دهنده تخلفات فاحشی است که در رسانه‌های غربی علیه مسلمانان منتشر می‌شود.

این محققان در این پژوهش تأکید می‌کنند پس از تجزیه و تحلیل بیش از 784 هزار مقاله روزنامه در یک دوره 20 ساله، شامل 256 هزار مقاله از ایالات متحده و 528 هزار مقاله از انگلستان، کانادا و استرالیا بین سال‌های 1996 تا 2016 به این نتیجه رسیده‌اند مسلمانان در مقایسه با پیروان سایر ادیان با برخوردهای منفی روبرو بوده‌اند.

با تجزیه و تحلیل داده‌ها، مشخص شد میانگین مقالاتی که در آمریکا به صورت منفی به مسلمانان یا اسلام می‌پردازند، حدود 84 درصد تخمین زده می‌شود. درحالی که مقالاتی که به کاتولیک‌ها، یهودیان، هندوها یا هر گروه دیگری می‌پردازد، کمتر است. ضمن اینکه نسبت به این گروه‌ها مطالب منتشر شده به صورت 50 درصد به 50 درصد مثبت و منفی است، اما در مورد مسلمانان تا 80 درصد مقالات منفی است.

انتهای پیام