صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۰۹۰۰۴۶
تاریخ انتشار : ۱۴ مهر ۱۴۰۱ - ۲۲:۳۲

مدیرکل مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات سازمان اوقاف با اشاره به اینکه اجرای نیت واقفان، احیای موقوفات و بهره‌برداری صحیح از وقف در اولویت کاری اوقاف قم قرار دارد، گفت: ۸۰ درصد موقوفات در ایران با نیت احیای فرهنگ و مکتب ائمه اطهار(ع) وقف شده‌اند که گویای اهمیت مسئله است.

به گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام والمسلمین شوزب شیری، مدیرکل مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات سازمان اوقاف در همایش یاوران وقف که امروز 14 مهرماه در مجتمع فرهنگی امامزاده سید علی(ع) برگزار شد، اظهار کرد: اوقاف استان قم در حوزه‌های اجتماعی و فرهنگی، درخشیده است؛ اجرای نیت واقفان، احیای موقوفات و بهره‌برداری صحیح از وقف در اولویت کاری اوقاف قم قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه سابقه موقوفات قم مربوط به سده اول هجری هستند گفت: خاندان اشعری اولین مسجد را در سال ۱۰۰ هجری در قم ساختند.

وی ادامه داد: شخصیت‌های بزرگ اسلامی همگی موقوفاتی از خود به یادگار گذاشته‌اند مانند اینکه پیامبر اکرم(ص) و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) اموال و املاک بسیاری را وقف کرده‌اند و الگوی بزرگان اسلامی و همه مسلمانان بوده‌اند.

شیری تصریح کرد: امیرالمومنین علی(ع) در توصیف مومنان می‌فرمایند که بهترین آنها کسانی هستند که نفعی به دیگران برسانند و واقفان، از جمله این افراد هستند.

مدیرکل مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات سازمان اوقاف با اشاره به موقوفات بزرگ در ایران همچون مسجد گوهرشاد و ۵۰ هزار رقبه آن گفت: نگاهی به نیت وقف‌نامه‌ها در ایران، انسان را با دنیایی از معارف و مسئولیت‌های اجتماعی آشنا می‌کند.

وی افزود: ۸۰ درصد موقوفات در ایران با نیت احیای فرهنگ و مکتب ائمه اطهار(ع) وقف شده‌اند که گویای اهمیت مسئله است.

شیری در بخش دیگری از سخنان خود به تاریخ ورود فرزندان و نوادگان امامان معصوم به قم پرداخت و گفت: شخصیت‌های بزرگ شیعی در قم حضور داشتند که زمینه‌ساز این مهاجرت گسترده شدند و برخی از آنها وکیل و متولی موقوفات آن بزرگواران در قم بودند.

مدیرکل مدیریت عملکرد، بازرسی و پاسخگویی به شکایات سازمان اوقاف یادآور شد: علی بن ابراهیم قمی، علی بن بابویه قمی و زکریا بن آدم، از جمله بزرگانی بودند که قم را به مرکز تشیع و مکان امنی برای فرزندان ائمه اطهار(ع) تبدیل کردند.

انتهای پیام