صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۱۲۰۸۰
تاریخ انتشار : ۱۴ دی ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۹
حجت‌الاسلام رحمانی خبر داد؛

مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت با اشاره به تلاش‌های صورت گرفته برای اختصاص ارز تثبیت شده به زیارت عتبات و مختص شدن چارتر کردن سفرهای زیارتی برای شرکت‌های زیارتی، از ارزان شدن سفرهای عتبات خبر داد.

حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی، مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت در گفت‌وگو با ایکنا به تشریح تأثیر نوسانات ارزی بر سفرهای زیارتی و اقداماتی که سازمان حج و زیارت برای کاهش این تأثیر و نیز کاهش هزینه سفر به عتبات در دست اقدام دارد، پرداخت و گفت: وزیر ارشاد به دنبال این است که بتواند ارز تثبیت شده‌ای را برای زائران بگیرد. سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری در امور حج و زیارت نیز در تلاش است این ارز تثبیت شده به زائران اختصاص داده شود.

وی ادامه داد: شرکت‌های زیارتی تحت نظر سازمان حج و زیارت براساس قیمت روز ارز ثبت‌نام می‌کنند اما یک تا دو هفته بعد زائران اعزام می‌شوند که وقتی در این دو هفته قیمت ارز دچار نوسان می‌شود، شرکت مجری ضرر می‌کند.

تثبیت قیمت ارز برای سفر عتبات

حجت‌الاسلام رحمانی با خاطرنشان کردن این مسئله که همین تفاوت نرخ ارز باعث ریزش تعداد زائران عتبات عالیات شده است (حدود 40 هزار متقاضی سفر به عتبات عالیات انصراف داده‌اند)، گفت: در تلاش هستیم تا با تثبیت قیمت ارز برای سفر عتبات این مشکل حل شود و امیدواریم ریاست جمهوری هم دستور بدهند تا بتوانیم سفرهای زیارتی را از سر بگیریم و پررنگ‌تر کنیم.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا سفر به سوریه نیز شامل دریافت این ارز تثبیت شده خواهد بود؟ گفت: بله.

مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت در مورد طرح چارتر کردن هواپیماها برای سفر عتبات نیز گفت: در شورای عالی حج که به ریاست رئیس جمهور تشکیل شد، مصوب شد که چارتر کردن هواپیماها به مقصد کشورهای عراق، سوریه و عربستان فقط در اختیار شرکت‌های زیارتی سازمان حج و زیارت باشد که این مصوبه از سوی وزیر ارشاد به سازمان حج و زیارت و سازمان هواپیمایی ابلاغ شد.

حذف بازار سیاه تهیه بلیط سفرهای زیارتی 

 وی ادامه داد: چارتر شدن هواپیماها توسط سایر شرکت‌ها موجب فعالیت دلالان و واسطه‌ها، به وجود آمدن بازار سیاه و افزایش قیمت سفر عتبات می‌شد، اما با حدف دلالان قیمت بلیت هواپیما براساس همان قیمت مصوب سازمان هواپیمایی کشوری به دست زائر خواهد رسید.

رحمانی با خاطرنشان کردن این مسئله که هزینه عتبات عالیات شامل هزینه ارزی و ریالی است، گفت: هزینه ریالی ریالی سفر عتبات تغییری نکرده است، هزینه ارزی نیز تغییری نکرده و فقط افزایش قیمت ارز موجب افزایش قیمت سفر شده است. هزینه سفر به عتبات قبلاً 170 دلار بود ولی اکنون 150 دلار است یعنی حتی هزینه‌ها کاهش پیدا کرده اما آن زمان دلار 9 هزار تومان بود اما اکنون 39 هزار تومان است و افزایش قیمت فقط به دلیل تغییر نرخ ارز رخ داده است که اگر چارتر در اختیار دفاتر زیارتی باشد، طبیعتاً تغییر مشهودی در قیمت‌ها ایجاد خواهد شد.

جذب حداکثری زائر با حذف شمسا 

وی در پاسخ به اینکه آیا تغییر نحوه اعزام زائران به عتبات و حذف انحصار شرکت شمسا در هزینه اعزام زائران تأثیر داشته است؟ گفت: بله؛ با حذف شمسا رقابتی بین دفاتر زیارتی ایجاد شد که موجب کاهش قیمت و بهبود خدمات شد. ما از این اقدام دو هدف داشتیم؛ یکی اجرای اصل 44 قانون اساسی بود که مطالبه مقام معظم رهبری از دولت است. در ابتدای شروع این دولت مقام معظم رهبری از دولت‌های قبل گلایه داشتند که اصل 44 را درست انجام نداد‌ه‌اند.

مدیرکل عتبات عالیات سازمان حج و زیارت ادامه داد: مصداق اصل 44 وجود دو هزار و 800 دفتر زیارتی در سراسر کشور است؛ قبلاً اعزام زائران به عراق و سوریه در انحصار یک شرکت بود و اگرچه آن یک شرکت نماینده 32 شرکت مرکزی استان‌ها بود اما انحصار اعزام زائر را داشت اما اکنون این مسئله را برون‌سپاری کرده‌ایم و مستقیماً دو هزار و 800 شرکت زیارتی می‌توانند زائر جذب و اعزام کنند که با این اقدام اصل 44 در سازمان حج و زیارت اجرایی شده و نتیجه آن را می‌بینیم.

وی یکی دیگر از اهداف سازمان حج و زیارت در حذف انحصار شرکت شمسا را جذب حداکثری زائر اعلام کرد و گفت: شمسا چون شرکت رقیب نداشت انگیزه‌ای هم برای انجام کار تبلیغاتی و جذب زائر نبود، اکنون همه دفاتر زیارتی فعال شده و در حال جذب زائر هستند. لذا در راستای جذب حداکثری هم موفق شده‌ایم و نسبت به سال‌های قبل از کرونا 37 درصد رشد در زمینه جذب زائران داشته‌ایم این در حالی است که اکنون بسیاری از مردم در ایام اربعین به عتبات سفر می‌کنند و ویزا نیز حذف شده است اما علی‌رغم همه این مسائل نسبت به زمانی که ابزار زیادی در اختیار سازمان و شرکت شمسا بود در زمینه جذب حداکثری زائران به اهدافمان رسیده‌ایم و موفق بوده‌ایم.

رحمانی در پایان با اعلام این مطلب که با چارتر شدن سفرهای زیارتی و اختصاص ارز تثبتی شاهد کاهش قیمت سفرهای عتبات خواهیم بود، گفت: البته یکسری آسیب‌ها و مشکلات نیز وجود دارد که امیدواریم رفع شود و شاهد رضایت‌مندی زائران که هدف نهایی سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری است، باشیم.

گفت‌وگو از زهرا ایرجی

انتهای پیام