دیالمه طی سخنانی در این نشست به مباحثی چون رویکردهای جهانی به معنویت، تربیت معنوی در نگاه اسلام، مفاهیم مرتبط به روابط بین نسلی چون معنای نسل، تفاوت نسلها، شکاف و گسست نسلی، دیدگاه اسلام در تفاوت نسلی، شکاف نسلی در قرآن کریم، رابطه خوب والد و فرزند در نگاه قرآن کریم، نقش دعا در فرایند تربیت معنوی، فرازهایی از دعای ۲۴ صحیفه سجادیه «دعای فرزندان برای والدین و دعای والدین برای فرزندان» پرداخت.
وی بیان کرد: این دو دعا نمادی از تحقق یک رابطه خوب والد و فرزند (هدفمند، صمیمی، دوطرفه) بوده و هر یک از درخواستهای مطرح شده در وضعیت مطلوبی هستند که با برعکس کردن آنها میتوان به مسئله و مشکل روابط والد و فرزند در نظام خانواده دست یافت و هوشمندی و حساسیتهای تربیتی در آن زمینه را بالا برد.
دیالمه ادامه داد: با تقویت فضای معنوی و مرور مطلوبات در قالب دعا هم میتوان والد و فرزند را با تکالیف و مسئلههای خود آشنا و زمینه بهبود روابط را فراهم کرد و هم از شکاف نسلی علیرغم تفاوتها جلوگیری کرد.
عضو هیئت علمی گروه علوم تربیتی دانشگاه امام صادق(ع) تصریح کرد: در صورت خودسپاری به سیستم تربیتی اسلام به ویژه زیست معنوی در مکتب اهل بیت(ع)، تفاوت نسلی هرگز به شکاف نسلی و گسست منجر نخواهد شد.
وی در پایان اظهار کرد: در این صورت توازن میان تفاوت نسلی و رابطه خوب والد و فرزند حفظ خواهد شد. در واقع رابطه خوب والد و فرزند از رهگذر ارتباط با خدا به سبک مکتب اهل بیت(ع) حاصل میشود و قادر است شکاف نسلی را مهار کند.
انتهای پیام