صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۱۸۰۵۹
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۹
دبیر جشنواره ملی تولیدات چندرسانه‌ای میراث فرهنگی:

عباس فاطمی در نشست خبری جشنواره ملی تولیدات رسانه‌ای میراث فرهنگی گفت: تلاش می‌کنیم به واسطه ابزارهای هنری به ویژه فیلم و سریال، آگاهی مردم را در حفظ و نگهداری از میراث فرهنگی افزایش دهیم و همچنین توان این هنر را به خدمت معرفی و حفظ میراث فرهنگی کشور درآوریم.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری نخستین جشنواره ملی تولیدات چندرسانه‌ای میراث فرهنگی با حضور عباس فاطمی، دبیر جشنواره و احمد آخوندی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان یزد، امروز نهم بهمن در مجموعه تاریخی - فرهنگی نیاوران برگزار شد.

در ابتدای این جلسه فاطمی گفت: در آستانه سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هستیم. در همین راستا یاد و خاطره امام راحل (ره)، شهیدان انقلاب، دفاع مقدس و مدافع حرم و امنیت را گرامی می‌داریم. این رویداد با هدف افزایش آگاهی میراث فرهنگی در جامعه برگزار می‌شود. میراث فرهنگی ثروت بزرگ ملت ایران است ولی به دلیل گستردگی این ثروت در کشورمان، قدر آن به‌درستی دانسته نمی‌شود و هنرمندان با آثاری که خلق می‌کنند قادرند ابزاری تأثیرگذار برای حفظ و نگهداری از میراث فرهنگی باشند.

دبیر جشنواره ملی تولیدات چندرسانه‌ای میراث فرهنگی با بیان اینکه از تمام ظرفیت‌های موجود برای عملکرد بهتر جشنواره بهره خواهیم برد، تصریح کرد: تنها به ظرفیت‌های رسانه‌های رسمی متکی نیستیم، بلکه تلاش خواهیم کرد از رسانه‌های غیررسمی نیز بهره ببریم تا بتوانیم به شکل همه‌جانبه میراث فرهنگی خود را در معرض دید مردم قرار دهیم. اگر به‌ صورت صحیح میراث فرهنگی را معرفی کنیم،‌ ثروت آن می‌تواند جای ثروت نفتی را بگیرد.

فاطمی بیان کرد: در اختتامیه جشنواره از خانواده شهید منتظرقائم تجلیل می‌شود، همچنین قرار است از چند تن از هنرمندان در این شب تقدیر به عمل آید. شورای عالی جشنواره، خردادماه راه‌اندازی شد و ۲۰ نفر از صاحب‌نظران سیاست‌گذاری فرهنگی داوری این رویداد را انجام دادند و فراخوان آن در تیرماه رسانه‌ای شد.

وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند: «جنگ گنج است»؛ پس دستاوردهای آن میراث عظیمی است که شاید در فیلم‌ها و آثار هنری، آن‌گونه که باید مورد توجه قرار نگرفته است. اگر بتوانیم این حوزه را به‌درستی در کارهای هنری تعریف کنیم، حس قهرمان‌پروری میان جوانانمان رشد خواهد کرد. این خصیصه در شرایط فعلی که کشور مورد هجمه‌های مختلف قرار گرفته بسیار حائز اهمیت است.

فاطمی تصریح کرد: برای اینکه هنرمندان را تشویق کنیم تا در حوزه انقلاب و دفاع مقدس بیشتر کار کنند، نیاز است تا سیاست‌های تشویقی نیز برای آنها در نظر گرفته شود. بر همین مبنا این جشنواره به‌صورت ویژه به برگزیدگان آثاری که در آنها به آموزه‌های انقلاب و دفاع مقدس توجه شده باشد خواهد پرداخت.

وی با بیان اینکه جشنواره فرصتی برای هم‌اندیشی مدیران فرهنگی است، گفت: برخی مواقع آسیب‌هایی در حوزه میراث فرهنگی وجود دارد که دلیل اصلی‌اش، ناآگاهی مسئولان فرهنگی است. این جشنواره آسیب‌ها و نقاط ضعف را پیش روی مدیران قرار می‌دهد و این موضوع سبب خواهد شد که مدیران در حفظ و نگهداری میراث فرهنگی بهتر عمل کنند.

فاطمی با بیان اینکه این جشنواره سه بخش اصلی دارد، اعلام کرد: آثار رسیده در این رویداد در سه بخش مورد ارزیابی قرار می‌گیرد اما هر یک از این سه بخش، زیرمجموعه‌های فرعی دارند که در مجموع ۱۶ قسمت را شامل می‌شود. البته هیچ جشنواره‌ای به‌صورت مقطعی کارکرد نخواهد داشت. وقتی قرار شد چنین رویدادی را برگزار کنیم به یک یا چند دوره نظر نداشتیم، بلکه می‌خواستیم این رویداد به‌صورت گسترده در سال‌های بعد نیز برگزار شود. همچنین در آینده تلاش خواهیم کرد که این رویداد را به صورت بین‌المللی برگزار کنیم.

در ادامه جلسه آخوندی بیان کرد: جشنواره تلاش می‌کند که سواد مردم را در حوزه میراث فرهنگی بالا ببرد، زیرا تا زمانی که آگاهی در این عرصه فراگیر و همه‌جانبه نباشد، نخواهیم توانست از میراث فرهنگی گرانبهای خود نگهداری کنیم،. در این راستا استفاده از فیلم و سریال برای حفظ میراث فرهنگی جدا از اینکه به مردم آگاهی می‌دهد، یک سند و مرجعیت ویژه نیز است.

وی اضافه کرد: اگر از بناهای تاریخی فیلم و عکس تهیه کنیم، برای مرمت آنها در آینده الگو وجود خواهد داشت، همان‌گونه که ما امروز از عکس‌های قدیمی برای مرمت آثار تاریخی استفاده می‌کنیم.

آخوندی درباره چرایی انتخاب یزد برای میزبانی از این جشنواره گفت: شهر تاریخی یزد ۵۰۰۰ بنای تاریخی دارد. یزد را باید تنها شهری در کشور یاد کرد که بناهای تاریخی آن به‌صورت پیوسته است. دلیل این امر نیز مردم هستند، چون یزدی‌ها علاقه دارند که میراث فرهنگی خود را به‌درستی نگهداری کنند.

وی در پایان تأکید کرد: افتتاحیه جشنواره ۲۹ بهمن و اختتامیه آن 30 بهمن برگزار خواهد شد. در طول برگزاری جشنواره سه کارگاه فیلم و فیلم‌نامه برگزار خواهد شد تا جوانان علاقه‌مند بتوانند سطح علمی کارشان را بالا برند. در برخی از آثار ارسالی این دوره ما جدا از عشق و علاقه با یک آسیب جدی مواجه بودیم که آن‌ هم کیفیت پایین برخی آثار بود. این امر الزام برگزاری کارگاه‌ها را دوچندان می‌کند. همچنین به داوران تأکید کردیم آثاری را انتخاب کنند که جامعیت بیشتری دارد، زیرا جزئی‌نگری در چنین رویداد‌هایی معمولاً به نتایج خوبی ختم نمی‌شود.

انتهای پیام