صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۲۲۸۵۹
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۷:۴۶

یک خبرنگار اسرائیلی فاش کرد که برخی کشورهای عربی که توافق عادی‌سازی با رژیم صهیونیستی را امضا کردند 800 میلیون دلار تجهیزات نظامی از این رژیم خریداری کرده‌اند.

به گزارش ایکنا به نقل از عربی 21، یک خبرنگار اسرائیلی فاش کرد  که رژیم صهیونیستی تجهیزات اطلاعاتی به  ارزش 800 میلیون دلار به سه کشور مراکش، بحرین و امارات فروخته است.

دان آرکین، خبرنگار نظامی مجله «اسرائیل دیفنس» فاش کرد که وزارت جنگ اسرائیل تخمین می‌زند که صادرات تجهیزات نظامی این رژیم به کشورهای عربی که با آنها توافق نامه‌های عادی سازی در سال 2022 منعقد کرده‌اند، از یک میلیارد دلار فراتر رفته است.

بنابر این گزارش، علاوه بر فروش محصولات مرتبط با صنایع فضایی، سه شرکت تولید تسلیحات اسرائیلی در سال 2021 سیستم‌های نظامی و سامانه‌های اطلاعاتی را به مراکش، بحرین و امارات متحده عربی به مبلغ 800 میلیون دلار فروختند.

وی در این گزارش افزود: این داده‌ها در گزارشی از PWC، یک شرکت بزرگ جهانی که خدمات مالی و نظارتی و مشاوره حرفه‌ای ارائه می‌کند، گرفته شده است، در حالی که قبلاً چنین معاملاتی  برای پنهان کردن روابط تجاری به صورت مخفیانه انجام می‌شد، امروز پس از امضای قراردادهای عادی‌سازی، معاملات به صورت علنی منعقد می‌شود که این کشورها را به یکی از فعال‌ترین بازیگران در معاملات تسلیحاتی اسرائیل تبدیل کرده است.

تالیا گازیت، فرمانده سابق نیروهای دفاع هوایی ارتش رژیم اشغالگر گفت: این آمار نشان می‌دهد که اسرائیل به یک فروشنده جذاب برای کشورهایی که به دنبال سامانه‌های دفاع هوایی هستند، به‌ویژه پس از شروع جنگ در اوکراین تبدیل شده است و ترس فزاینده این کشورهای عربی از خطر فزاینده موشک‌ها و پهپادها و همزمانی افزایش قیمت نفت با توافقنامه‌های عادی سازی، کشورهای عربی را بر آن داشت تا بخشی از بودجه خود را در زمینه امنیتی و قراردادهای نظامی با اسرائیل هزینه کنند.

در همین زمینه، این گزارش نشان می‌دهد که در نتیجه جنگ اوکراین، اروپا به خریدار اصلی سامانه‌های تسلیحاتی اسرائیل تبدیل شده است که 41 درصد از صادرات نظامی اسرائیل را تشکیل می‌دهد.

وی فاش کرد که ایالات متحده سالانه 3.3 میلیارد دلار کمک مالی نظامی خارجی به اسرائیل می‌دهد و کمک نظامی آمریکا به اسرائیل در مجموع بالغ بر 33 میلیارد دلار است. 

روابط نظامی آمریکا و اسرائیل در حال حاضر در زمینه‌های صنایع نظامی هوایی از جمله موشک‌ها و سامانه‌های پدافند هوایی متمرکز است و شرکت‌های اسرائیلی در زمینه سامانه‌های شناسایی فضا و هوابرد، رادارها، هواپیماهای بدون سرنشین و تجهیزات اویونیک فعالیت دارند.

از جمله مهمترین تحولات اخیر در این زمینه، جهش عظیم صادرات تسلیحات اسرائیل است که در سال 2021 به رکورد 11.3 میلیارد دلار رسید که نسبت به سال 2020 رشد 33 درصدی داشته است.

انتهای پیام