صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

بازار

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۲۹۲۸۴
تاریخ انتشار : ۰۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۰۱:۰۸
خوش‌چهره در گفت‌وگو با ایکنا:

عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به نامگذاری سال 1402 از سوی رهبر انقلاب به نام سال «مهار تورم، رشد تولید» گفت: فراوانی تولید منجر به کاهش سطح قیمت‌ها و به طور کلی کاهش تورم خواهد شد.

محمد خوش‌چهره، نماینده مجلس هفتم و عضو هئیت علمی دانشگاه تهران در گفت‌وگو با ایکنا، ضمن تبریک فرارسیدن سال جدید و با آرزوی موفقیت‌های روزافزون برای ملت ایران، درباره عنوان «مهار تورم، رشد تولید» که از سوی رهبر انقلاب اسلامی برای سال ۱۴۰۲ انتخاب شده، اظهار کرد: حوزه اقتصاد یکی از سه حوزه‌های اصلی تأمین‌کننده منافع ملی است؛ یعنی اولین حوزه مربوط به امنیت ملی است و در آن حفظ سرحدات، حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال مطرح می‌شود. دومین حوزه هم مربوط به آرمان‌ها و ارزش‌های یک نظام سیاسی است و ممکن است در یک کشور اولویت اول باشد و در کشور دیگر اولویت دوم یا سوم و نیز در برخی کشورها به عنوان اصول پایه‌ای قانون اساسی مطرح شود و سومین حوزه هم با حوزه اقتصاد و رفاه ملی ارتباط دارد.

اهمیت تولید ملی

وی با بیان اینکه بهبود سطح زندگی مردم از اصلی‌ترین جنبه‌های حوزه‌های رفاهی تلقی می‌شود، گفت: تولید ملی مهم‌ترین محور در مباحث مرتبط با اقتصاد و رفاه محسوب شده و هویت‌بخش فعالیت‌های اقتصاد به شمار می‌رود. اصطلاحاً تولید ملی را با عنوان واژه‌هایی مانند GNP (درآمد ناخالص ملی) و GDP (تولید ناخالص داخلی) تفسیر می‌کنند و به اختصار از آن به عنوان تولید ملی نام برده می‌شود. 

تولید ملی از حوزه‌های اصلی تأمین‌کننده منافع ملی

استاد اقتصاد دانشگاه تهران بیان کرد: متأسفانه تولید ملی به عنوان یکی از حوزه‌های تأمین‌کننده منافع ملی، خیلی در اولویت اصلی برنامه‌ریزی‌ها قرار ندارد، درصورتی‌که باید همانند افزایش توان دفاعی و بازدارندگی در برنامه‌ریزی‌ها به آن توجه داشت. 

خوش‌چهره با تأکید بر این موضوع که اصلی‌ترین موضوع کشور، جنگ است، یادآور شد: همواره جنگ می‌تواند منافع ملی را تحت تأثیر قرار دهد و امروز هم جنگ اقتصادی تهدیدی برای مصالح و منافع ملی تلقی می‌شود. به لطف خدا توانمندی دفاعی و نظامی کشور قابل قبول و بیش از حد بوده و لذا باید در حوزه اقتصاد ملی هم توانمندی‌هایی را به دست آوریم.


بیشتر بخوانید:


وی ادامه داد: هویت‌بخش اقتصادی ملی، تولید ملی است و در سال‌های گذشته به نحوی در این رابطه بحث شده و همواره هم رفع موانع تولید مورد تأکید قرار دارد و باید دوباره این را مورد تأکید قرار دهیم رشد ملی و رشد کلان اقتصادی در گروی رشد تولید است و این رشد تولید بیشتر ناظر بر رشد تولیدات کشاورزی، صنعتی، معدنی و خدمات مولد است. 

تولید ملی؛ تنها راهکار حل مشکل بیکاری

نماینده مجلس هفتم تأکید کرد: متغیرهای کلانی که برنامه‌ریزان و سیاستگذاران و تصمیم‌گیران کلان به دنبال آن هستند و اهداف مهمی مانند اشتغال، کاهش شکاف طبقاتی، ارتقای سطح رفاه و کاهش تورم را مطرح می‌کنند تنها از کانال و مسیر اصلی رشد تولید ملی قابل تحقق هستند و نمی‌توان درباره حل مشکل لشکر بیکاران سخن گفت اما تولید ملی مدنظر قرار نگیرد. هرچقدر ظرفیت‌های تولید بالاتر رود و موانع پیش روی آن برداشته شود به تبع آن اشتغال هم افزایش خواهد یافت.

خوش‌چهره به تأثیر افزایش تولید بر تورم و تثبیت قیمت‌ها اشاره کرد و گفت: از طریق تولید می‌توان نارسایی‌های قیمتی و تورم مضمن را بهبود بخشید البته یکی دیگر از راه‌های مهار تورم، اصلاح سیاست‌های اقتصادی و بکارگیری سیاست‌های مناسب پولی، ارزی، مالی و تجاری است.

تأثیر فراوانی تولید بر کاهش قیمت‌ها

وی با بیان اینکه هرچقدر نرخ رشد تولید افزایش پیدا کند، سطح درآمد ملی، میزان اشتغالزایی و سطح رفاه ملی افزایش پیدا خواهد کرد، افزود: از سوی دیگر هرچقدر نرخ تولید ناخالص ملی بالاتر رود، فراوانی تولید و امکان جایگزینی تولید داخلی با تولید خارجی وجود خواهد داشت. 

به گفته این کارشناس اقتصادی، فراوانی تولید منجر به کاهش سطح قیمت‌ها خواهد شد.

گفت‌وگو از مجتبی برزگری

انتهای پیام