صفحه نخست

فعالیت قرآنی

سیاست و اقتصاد

بین الملل

معارف

اجتماعی

فرهنگی

شعب استانی

چندرسانه ای

عکس

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اردبیل

اصفهان

البرز

ایلام

خراسان جنوبی

بوشهر

چهارمحال و بختیاری

خراسان رضوی

خراسان شمالی

سمنان

خوزستان

زنجان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویر احمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

صفحات داخلی

کد خبر: ۴۱۳۰۴۲۶
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۰
وزیر ارشاد مطرح کرد؛

محمدمهدی اسماعیلی با اشاره به اینکه موضوع معیشت هنرمندان، اهالی فرهنگ و هنر و موضوع امنیت شغلی خبرنگاران مورد اهمیت است، گفت: در دوره جدید به دنبال گسترش فضای دسترسی به کتاب هستیم.

به گزارش ایکنا به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ در گفت‌وگوی نوروزی خود با سیمای جمهوری اسلامی ایران که از شبکه خبر سیما روی آنتن رفت، با بیان اینکه وزارت فرهنگ تاکنون برنامه‌های تحولی خودش را به خوبی پیش برده است، گفت: دولت مردمی در حوزه عدالت فرهنگی به دنبال تکمیل پروژه‌های نیمه تمام دوره‌های قبل است و بر همین اساس تا امروز از حدود سیصد پروژه نیمه کاره، صد پروژه تکمیل شده و دویست پروژه هم تکمیل خواهد شد.

وی ادامه داد: به عنوان نمونه پروژه تالار ارومیه از حدود 17 سال گذشته نزدیک هشتاد میلیارد تومان صرف ساخت آن شده بود اما در دوره جدید تنها طی شش ماه حدود هشتاد میلیارد تومان هزینه تکمیل این پروژه عظیم شده است که همین شرایط در پروژه های بزرگ استان هایی چون مازندران، کرمان برقرار بوده است.

وزیر ارشاد با اشاره به اینکه در لایحه بودجه سال 1402 با همکاری دولت و مجلس گامی فوق العاده رو به جلو برداشته شده، تصریح کرد: در همین راستا معیشت هنرمندان، اهالی فرهنگ و هنر و موضوع امنیت شغلی خبرنگاران به شدت مورد اهمیت قرار دارد و همین نگاه حمایتی نسبت به مسکن هنرمندان پیشکسوت حاکم است و طبق وعده رئیس جمهور محترم برای اهدای مسکن به هنرمندان پیشکسوت گام‌های اساسی برداشته شده است.

اسماعیلی در خصوص سند ملی سینما گفت: بخش کارشناسی مرتبط با سند سینما، تئاتر و موسیقی در مجموعه وزارت فرهنگ به اتمام رسیده و نتایج آن در شورای هنر کشور به عنوان یکی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی که پس از مدتها به طور منظم برگزار می‌شود مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت و امیدواریم تا پایان سال 1402 تنظیم همه این اسناد را به اتمام برسانیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت حوزه نشر و توزیع کتاب اشاره کرد و بیان کرد: در این حوزه با عدد و رقم سروکار داریم به عنوان نمونه نزدیک به 110 هزار مجوز انتشار کتاب داشته‌ایم که حدود 60 درصد آن چاپ‌های جدید به شمار می‌روند و از سوی دیگر در کنار برپایی نمایشگاه‌های مختلف، حمایت‌های ویژه‌ای از اهالی حوزه نشر و کتاب صورت گرفته است.

اسماعیلی با بیان اینکه سال گذشته دولت در اقدامی بزرگ نیازهای حداقلی یک سال و نیم حوزه کاغذ را با ارز ترجیحی سابق خریداری کرد، توضیح داد: حدود 75 درصد نیاز کاغذ حوزه کتب درسی، با تولید کارخانه های داخلی مرتفع خواهد شد و در همین راستا چند کارخانه در آستانه راه اندازی قرار دارند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: آخرین پیمایش در شهرهای بزرگ نشانده بیش از 33 دقیقه آمار مطالعه کتاب در کشور است و در دوره جدید به دنبال گسترش فضای دسترسی به کتاب هستیم از سوی دیگر از محل تبصره 18 نیز تسهیلات خوبی در اختیار ناشران و اهالی قلم برای رفع مشکلاتشان قرار گرفته است و این حمایت‌ها ادامه خواهد داشت.

اسماعیلی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جامعه ایرانی ذاتاً یک جامعه عفیف است. حتی در این اتفاقات اخیر یک پیمایش و تحقیق میدانی انجام شده که نشان داد که بیش از 80 درصد مردم ایران خواستار حجاب و عفاف اسلامی در جامعه هستند از سوی دیگر موضوع عفاف و حجاب تنها به دین مبین اسلام مربوط نمی‌شود و به دوره قبل از اسلام بازمی‌گردد. شاید در صدر اسلام شکل و شمایل حجاب تغییر کرده باشد اما اصل پوشیدگی و عفیف بودن از میراث چندین هزار ساله در ایران عزیز برخوردار است همچنین تنوع پوشش در کشور را به رسمیت می‌شناسیم زیرا تفاوت نگاه‌ها و سلیقه‌ها را باید به رسمیت شناخت اما قانون را هم باید در این زمینه رعایت کرد و قانون حد و مرز این حوزه را تعیین کرده و در دولت مردمی و وزارت فرهنگ متولی این حوزه هستیم.

وی ادامه داد: در این خصوص آئین‌نامه‌های دقیق و روشن در بحث ساماندهی عرضه پوشاک تدوین شده است و سال گذشته نیز نمایشگاه شهر خانواده خوب را در مصلی برپا کردیم تا خانم‌ها و آقایان با هر گرایش و سلیقه‌ای بتوانند لباس مناسب پیدا کنند. همچنین جایزه حوزه عفاف و حجاب با عنوان « گوهرشاد» در جشنواره های مختلف فجر به برگزیدگان اهدا شد.

وزیر فرهنگ مهمترین اتفاق سال 1401 را در حوزه فرهنگ و هنر را برپایی باشکوه جشنواره های فجر برشمرد و بیان کرد: برگزاری باشکوه جشنواره‌های هنری فجر علی‌رغم تمامی مسائل، تحول مثبت برای حوزه فرهنگ و هنر کشور به شمار می‌رود.

اسماعیلی در پایان در خصوص تلخ‌ترین و شیرین‌ترین روز 1401 گفت: شیرین‌ترین روز ۱۴۰۱، 22 بهمن بود که شاهد جشن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی با اجتماع میلیونی در تمام نقاط کشور بودیم اما روز شهادت مظلومانه شهید آرمان علی‌وردی یکی از تلخ‌ترین روزهای سال گذشته بود.

انتهای پیام