به گزارش ایکنا، برخی از افراد مبتلا به دیابت تحت نظر پزشک میتوانند روزه بگیرند. اما برای اینکه بتوانند روزهداری درستی را تجربه کنند و طی روزهداری دچار مشکل قند خون نشوند، طب رایج و طب ایرانی توصیههایی برای این افراد دارد.
افراد مبتلا به دیابت، برای پیشگیری از نوسانات قند خون خود باید وعدههای غذایی را سبک و با فاصله دو تا سه ساعت از هم و وعده سحر را در نزدیکترین زمان به اذان صبح میل کنند.
مصرف بیشتر خوراکیهای فیبردار به ویژه سوپ جو، نخود، اسفناج، کدو و چاشنیهایی از جمله شمبلیله، شوید، تخم گشنیز، تخم خرفه، قوره، گزنه، دارچین و سماغ به این افراد توصیه میشود.
همچنین در میانوعده بهتر است مصرف کافی مایعات و دانههای لعابی مانند خاک شیر، تخم ریحان و تخم شربتی برای پیشگیری از افت فشار خون و ابتلا به یبوست را فراموش نکنند.
مصرف روغنهای گیاهی، مصرف مغزیجاتی مثل بادام، فندق و پسته و انجام ورزش سبک دو ساعت بعد از افطار در افراد دارای دیابت تیپ 2 از دیگر توصیههای سلامتی به این افراد است.
افراد مبتلا به دیابت در صورتی که میخواهند روزه بگیرند حتماً باید سحری بخورند و اگر نتوانستند سحری بخورند آن روز را نباید روزه بگیرند و برای اینکه یکدفعه قند خون آنها بالا نرود در افطار نباید پرخوری کنند و حتماً در خوردن شیرینی، زولبیا و بامیه احتیاط کنند.
همچین توصیه میشود، افطار را با مایعات گرمی مثل آب جوش یا چای کم رنگ و شیرینی طبیعی مثل توت خشک، مویز و گاهی خرما شروع کنند.
دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و انجمن علمی طب سنتی ایران با همکاری هم، دست به تولید یک موشنگرافی زدهاند که در آن توصیههای مربوط به روزهداری افراد مبتلا به دیابت را تشریح کردهاند. این موشن را با هم میبینیم:
انتهای پیام