در این برنامه؛ غلامعلی حداد عادل، علیرضا قزوه، سیدعلی موسوی گرمارودی، محمدعلی مودب، میلاد عرفانپور، علی مقدم، علیرضا محمدعلی بیگی، علی حسنی، آرش پورعلیزاده و... حضور داشتند.
در ابتدای جلسه، حداد عادل گفت: مراسم امروز، اختتامیه جشنوارهای است که به احترام شاعران قرآنی برپا شده است. با پیروزی انقلاب اسلامی ما شاهد ادبیاتی هستیم که به انقلاب اسلامی تعلق دارد. شعر به واسطه انسانی و اجتماعی بودن، تحولپذیر است. این تحول نیز ناشی از تحولات اجتماعی است. این اتفاق در صدر اسلام نیز رخ داد چون با آمدن اسلام، شعر از شکل جاهلی خود جدا شده و شکل معنوی به خود میگیرد. مثال دیگر انقلاب مشروطه است. در این مقطع تاریخی شعرهای شاعران به طور عیان تحت تاثیر مشروطه است.
وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی ارزشها را تغییر داد، گفت: با وقوع انقلاب اسلامی ارزشها در شعر جابجا شد زیرا معنویت و انقلاب در ادبیات به یک گفتمان جدی تبدیل شد. برای همین هم شعر بعد از انقلاب با گذشته متفاوت شد. جالب است حتی شعرهای عاشقانه بعد از انقلاب نیز دارای حریمهای مشخص شد.
عادل تصریح کرد: قرآن بالاترین نماینده جهانبینی اسلامی است. قرآن همیشه الهام بخش شاعران بزرگ این سرزمین بوده است بهنحویکه کمتر شاعری را میشناسیم که شعرش تحت تاثیر قرآن نباشد. هیچکس در ادبیات فارسی به استادی نمیرسد مگر اینکه با قرآن آشنا باشد. مولانا بهترین نمونه در این رابطه است. وی در هر 10 الی 15 بیت از اشعارش را از قرآن وام میگیرد. حافظ نیز، حافظ قرآن است. در یکی از کتابهایم به بحث نزول قرآن در اشعار حافظ در 50 صفحه میپردازم.
وی در انتها گفت: درباره استاد قزوه و استاد گرمارودی که امشب از آنها تقدیر خواهد شد هم باید بگویم اشعار این دو بزرگوار نیز به نوعی وامدار قرآن است.
بعد از سخنان حداداد عادل از سیدعلی موسوی گرمارودی و علیرضا قزوه دو شاعر پیشکسوت تقدیر به عمل آمد. گرمارودی در سخنای کوتاه بیان کرد: من از سالهای دور، شعرم متاثر از قرآن است. برای همین از این تقدیر که به اسم قرآن است، خوشحالم.
در این مراسم؛ علیرضا کافی و علی مقدم به عنوان برگزیده انتخاب و علیرضا محمدعلیبیگی، فاطمه عارفنژاد، علی حسنی و آرش پورعلیزاده نیز تقدیر شدند.
انتهای پیام